Ζαχάροβα και Πολούνιν στο Χριστουγιεννάτικο Μέγαρο

svetlana-zakharova-giselle-closeup

Δύο από τα μεγαλύτερα αστέρια του κλασικού χορού, η Σβετλάνα Ζαχάροβα (Μπαλέτα Μπολσόι) και ο Σεργκέι Πολούνιν (Βασιλικό Μπαλέτο της Αγγλίας) θα χορέψουν Ζιζέλ, ένα από τα  ωραιότερα κλασικά έργα όλων των εποχών, πλαισιωμένοι από τα Κρατικά Κλασικά Μπαλέτα της Μόσχας (State Moscow Classical Ballet).

Η 36χρονη Σβετλάνα Ζαχάροβα θεωρείται μία από τις σημαντικότερες μπαλαρίνες της γενιάς της. Έχοντας σπουδάσει στη Σχολή Χορού του Κιέβου και στην Ακαδημία Βαγκάνοβα, στα 17 της χρόνια εντάσσεται στο χορευτικό δυναμικό των μπαλέτων Μαρίινσκι και 7 χρόνια αργότερα "μετακομίζει" στα Μπολσόι. Σήμερα, η περιζήτητη Σβετλάνα περιοδεύει χορεύοντας κυρίως ως καλεσμένη των μεγαλύτερων κλασικών συγκροτημάτων μπαλέτου διεθνώς. 

Στο πλάι της εμφανίζεται ο 26χρονος σταρ του κλασικού χορού Σεργκέι Πολούνιν, που θα ερμηνεύσει τον ρόλο του Πρίγκιπα Άλμπρεχτ. Έχοντας χορέψει πρωταγωνιστικούς ρόλους στο Βασιλικό Μπαλέτο της Αγγλίας –υπήρξε ο νεότερος χορευτής στην ιστορία του–, συνεργάζεται συχνά ως προσκεκλημένος σολίστ με τα Μπολσόι, ενώ εμφανίζεται και με το Μουσικό Θέατρο Στανισλάφσκυ & Νεμίροβιτς-Ντάντσενκο της Μόσχας. Το ταλέντο του Σεργκέι Πολούνιν αναδείχθηκε σε ηλικία μόλις 13 ετών, όταν έγινε δεκτός από τη Σχολή του Βασιλικού Μπαλέτου της Βρετανίας, όπου σπούδασε με την υποστήριξη του Ιδρύματος Ρούντολφ Νουρέγιεφ. Ο πολυβραβευμένος, ουκρανικής καταγωγής, καλλιτέχνης έχει χαρακτηριστεί από τη διεθνή κριτική ως «ένας εξαίρετος χορευτής με ατσάλινη τεχνική και πανέμορφες γραμμές».

Τα Κρατικά Κλασικά Μπαλέτα της Μόσχας, από τα ιστορικά κρατικά συγκροτήματα της Ρωσίας, συνεργάζονται σταθερά με δύο βασικούς πυλώνες της ρωσικής χορευτικής παράδοσης, τα Μπολσόι της Μόσχας και τα Μαριίνσκι (Κίροφ) της Αγίας Πετρούπολης, παρουσιάζοντας από κοινού μοναδικές παραστάσεις, λαμπερά γκαλά χορού και επετειακά αφιερώματα. Τα Κρατικά Κλασικά Μπαλέτα της Μόσχας έχουν αφήσει το δικό τους στίγμα στο διεθνή πολιτιστικό χάρτη, με εντυπωσιακές παραγωγές, οι οποίες επί 40 χρόνια έχουν περιοδεύσει σε περισσότερες από 60 χώρες.

 


info: Μεγάρο Μουσικής Αθηνών (Αίθουσα Α. Τριάντη), Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα, τηλ.210 72.82.333  | ώρα: 20.00 | Τιμές εισιτηρίων: 35 € (Ζώνη Γ), 55 € (Ζώνη Β), 75 € (Ζώνη Α), 95 € (Διακεκριμένη Ζώνη). Φοιτητές, νέοι, άνεργοι, ΑΜΕΑ, πολύτεκνοι, 65+: 25 € | Αγορά εισιτηρίων: www.megaron.gr


 

dancepress.gr