Η Waierstall και η Ρωσσέτου χορεύουν στην Κέρκυρα

blossom-ss_poster

To Garage Performing Arts Center στην Κέρκυρα παρουσιάζει τα έργα Blossom της Αγνής Παπαδέλη Ρωσσέτου και το Sounding Silence της Alexandra Waierstall.
 

  • Blossom - Αγνή Παπαδέλη Ρωσσέτου

Το Blossom είναι ένα σόλο για μια χορεύτρια και ένα χώρο / κοστούμι που την περιβάλλει. Ο χώρος / κοστούμι είναι μια κατασκευή, που ορίζεται και «χτίζεται» απευθείας πάνω στο σώμα και τη σκηνή και μεταβάλλεται ριζικά κατά τη διάρκεια της χορογραφίας. Η κατασκευή, αποτελούμενη από διαφορετικά υλικά, υφίσταται αλλοιώσεις που επιφέρουν τα αποτελέσματα της κίνησης του σώματος σε συνάρτηση με το χρόνο εκτέλεσης. Το έργο πραγματεύεται τις μεταμορφώσεις ενός εικαστικού τοπίου μέσω του χορού.

Το 'Blossom' παρουσιάστηκε τον Ιούλιο 2015 στο Φεστιβάλ Αθηνών.

Χορογραφία / ερμηνεία: Αγνή Παπαδέλη Ρωσσέτου
 

  • Sounding Silence - Alexandra Waierstall

"Ανατομικά ένα ανοικτό όργανο, το αυτί, ενεργεί ως ένας διαρκής συνδετικός κρίκος με το περιβάλλον μου. Ακροάζομαι τη σιωπή και κινούμαι στα όρια του δομημένου και τυχαίου. Καμιά ιστορία δε θα ειπωθεί. Η κίνηση μου, η ουσία του ίδιου του κομματιού. Έχοντας τις αισθήσεις μου σε εγρήγορση, εισπράττω τα ερεθίσματα του περιβάλλοντα χώρου και αφουγκράζομαι τη στιγμή ως μια διαδικασία διαρκούς γίγνεσθαι".

Το σόλο Sounding Silence είναι το 7ο μέρος της χορογραφικής σειράς “A humanstudy – a choreographical journal. Η σειρά αυτή αναπτύσσεται από το 2006 στα πλαίσια της πλατφόρμας χορού Κύπρου και διερευνά χρόνο-χωρικές ρυθμίσεις σε σχέση με διαπροσωπικές αποκαλύψεις.

Σύλληψη / Χορογραφία: Alexandra Waierstall
Ερμηνεία: Χάρης Κούσιος
Μουσική: Μάριος Τακούσης
 

Η κύπρια χορογράφος Alexandra Waierstall έχει τιμηθεί επανειλημμένως με βραβεία χορογραφίας από την Κύπρο και τη Γερμανία. Το χορογραφικό της έργο έχει επιλεγεί και υποστηριχθεί από διεθνή δίκτυα χορού. Η Alexandra Waierstall έχει παρουσιάσει έργα της σε Ευρώπη, Καναδά, Βραζιλία, Κορέα, Κίνα. To 2012 ήταν finalist για το  διεθνές βραβείο του Rolex Mentor and Protege award.

 


info: Garage Performing Arts Center, Κουλίνας 21, Εθνική Πέλεκα, Κέρκυρα. Πληροφορίες - κρατήσεις θέσεων: 6979 146582 | Τιμή εισιτηρίου: 10€ | ώρα έναρξης: 21.00


 

dancepress.gr