"Ιz-le", ένα σόλο με την Jasmin İhraç

12522926_1095090173855268_8191468479541332824_n

Η Jasmin İhraç, χορεύτρια και χορογράφος με έδρα το Βερολίνο, παρουσιάζει το iz-le, ένα σόλο στο οποίο διερευνά τις πολυπολιτισμικές γερμανικές, αρμένικες και τούρκικες ρίζες της.

Το χορευτικό κομμάτι δημιουργήθηκε το 2013 μέσα από έρευνα σε διαφορετικές ευρωπαϊκές χώρες. Η χορογραφία ξεκινά με μια επτάλεπτη προβολή βίντεο, η οποία αποτελείται από συνεντεύξεις με Αρμένιους στην Τουρκία, τη Βυρηττό και το Λονδίνο, ενώ το κοινό θα παρακολουθεί την παράσταση από ψηλά.

Η Jasmin İhraç, γερμανίδα καλλιτέχνις τούρκικης και αρμενικής καταγωγής, δουλεύει ως χορογράφος και χορεύτρια στο Βερολίνο. Μετά από σπουδές κοινωνιολογίας (FU Berlin), έγινε πτυχιούχος του τμήματος Σύγχρονου χορού & σύγχρονης χορογραφίας του HZT Berlin. Η δουλειά της εστιάζει στη σύνδεση της τέχνης και του πολιτικού. Τα soli της (On Speeches, iz–le) όπως και οι ομαδικές της δημιουργίες (Mj‘a sin–Verflechtungen) παρουσιάστηκαν σε διάφορες πόλεις (Βερολίνο, Istanbul, Yerevan, Αγία Πετρούπολη) και με διαφορετικές αφορμές (φεστιβάλ, shows, σεμινάρια, εκθέσεις). Ως χορεύτρια, ερμηνεύει επίσης έργα άλλων χορογράφων, όπως της Isabelle Schad (Collective Jumps) και των Kattrin Deufert and Thomas Plischke (Anarchiv 3).

Tις παραστάσεις θα ακολουθήσει δημόσια συζήτηση πάνω στη σχέση της χορογραφίας και του πολιτικού με την Jasmin İhraç και τους χορογράφους Κωνσταντίνο Μίχο και Ίριδα Καραγιάν. DJ set στο τέλος της βραδιάς.

Διάρκεια παράστασης: 45΄
 


info: Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων, Κύπρου 91Α, Κυψέλη, Αθήνα | Ημερομηνίθες παραστάσεων: 1 & 3 ΦΕβρουαρίου 2016 | ώρα: 21.00 | γενική είσοδος: 8 €, μειωμένο εισιτήριο (άνεργοι, κάρτα ΣΕΗ, ΣΕΧΩΧΟ): 5 €


 

dancepress.gr