"4" & "Η χαρά της αποτυχίας" από την ομάδα Α ΚΙΝ

4---omada-a-kin

Η Μαρίνα Μαυρογένη ιδρύτρια της ομάδας Α ΚΙΝ σκηνοθετεί και χορογραφεί την performance 4 και το σόλο Η Χαρά της Αποτυχίας. Δύο πολυσυλλεκτικά έργα που συνδυάζουν το λόγο και την κίνηση, όπως αυτά πηγάζουν από τη σωματική παρόρμηση.

  • 4

4 Άνθρωποι. 4 Κηδείες. 4 Αυτοκτονίες. 4 Νεκροί. Πέθαναν την ίδια στιγμή, σε διαφορετικό σημείο, για τον ίδιο λόγο; Συναντήθηκαν στην αναμονή για να πάρουν τη σειρά τους για τον άλλο κόσμο. Ακόμη και εκεί οι άνθρωποι είμαστε φοβεροί! Ακόμη και στον άλλο κόσμο πρέπει να Αμφισβητείς τα πάντα, να Αγριεύεις σα ζώο, να Αναζητάς μανιακά το Απωθημένο σου, να Αναμένεις κάτι οτιδήποτε.

Μία πολυσυλλεκτική performance που συνδυάζει το λόγο, την κίνηση και τη σύγχρονη μουσική. Βασισμένη στο χιούμορ, γεμάτη έντονες συναισθηματικές εναλλαγές, η παράσταση εξερευνά τα ανθρώπινα ένστικτα όπως αυτά εκδηλώνονται σε μίαν άλλη διάσταση.

Σκηνοθεσία - Χορογραφία: Μαρίνα Μαυρογένη
Ερμηνεία & Σύνθεση Κειμένων: Αλεξάνδρα Μωραῒτη, Asta Steponaviciute, Ελπίδα Τοπάλογλου, Διονύσης Τσουρεκάς
Διάρκεια: 50’

  • Η Χαρά της Αποτυχίας

χαρά η [xará]: δυνατό, ευχάριστο συναίσθημα που το δημιουργεί η ικανοποίηση επιθυμιών, στόχων ή η προσδοκία για την ικανοποίησή τους.
αποτυχία η [apotixía]: ενέργεια που δεν είχε το επιθυμητό αποτέλεσμα, την επιθυμητή έκβαση.

Τη βλέπεις. Τρέχει. Γκαζώνει. Φρενάρει. Λουφάζει. Συνδέεται με Τον... Και ξανά. Το βλέμμα σου κολλάει σε ένα πλάσμα διαφορετικό, αλλά ταυτόχρονα γνώριμο• την έχεις ξαναδεί. Στη λαϊκή αγορά, στην εκκλησία, στην εφορία, στο μετρό, στο supermarket. Από πού ήρθε; Την παρακολουθείς με την εμμονή που μπορεί να προκαλέσει το περίεργο. Ποιος ορίζει το περίεργο;

Σε αυτήν τη solo performance η Μαρίνα Μαυρογένη δημιουργεί μία ηρωίδα αφελή, ωμή, τόσο.. μη λουστραρισμένη που σε σοκάρει.  Γίνεσαι θεατής στη διαδικασία της ανθρώπινης μεταμόρφωσης μέσα από όλα τα άχαρα, προσωπικά εκείνα στάδια που συχνά δε λεκτικοποιούνται.  Χιούμορ, αγωνία, ανατροπή, συντονισμός και αποσυντονισμός. Ηρωίδα και κοινό έρχονται αντιμέτωποι με τις γνώριμες ή άγνωστες σκιές τους. Θυμάσαι άραγε πώς ήταν η διαδικασία της δικής σου μεταμόρφωσης;

Δημιουργία και Ερμηνεία: Μαρίνα Μαυρογένη
Κείμενα: Μαρίνα Μαυρογένη & Έλενα Πάσσου
Μουσική Επιμέλεια: Ιάσων Μιχαηλίδης
Διάρκεια: 25’

Το έργο παρουσιάστηκε τον Απριλίο του 2015 στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, στο πλαίσιο του 14ου Φεστιβάλ Χορού Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων.
 


info: Πολυχώρος Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων, Κύπρου 91Α & Σικίνου, Κυψέλη, Αθήνα, τηλ. 213.004.04.96 & 69 45 34 84 45 | Παραστάσεις: 6, 7, 13, 14, 20 και 21 Φεβρουαρίου 2016 |  Ώρα έναρξης: 21.00  | Είσοδος: 10€ και 8€ (φοιτητικό, άνω των 65 ετών), 5€ (κάρτα ανεργίας, κάρτα ΣΕΗ, κάρτα ΣΕΧΩΧΟ, ατέλειες)


 

dancepress.gr