Τα 'Eργαλεία μνήμης και ευφυΐας' της Νατάσσας Αβρά

i-7894hp8-x2-web

Tο έργο Εργαλεία μνήμης και ευφυΐας σε χορογραφία της Νατάσσας Αβρά είναι το δεύτερο μέρος της τριλογίας Τέλειος κόσμος που παρουσιάστηκε το 2015.

Τα θέματα της χορογραφίας γύρω απ τα οποία έχει αναπτυχθεί το κινητικό υλικό, είναι το καταφύγιο ως φαντασιακός χώρος και η καθημερινότητα σαν ενα είδος καταφυγίου.

Χορογραφία: Νατάσσα Αβρά
Χορευτές: Τιτή Αντωνοπούλου, Αλίκη Καζούρη, Φιλιώ Κοσμίδου, Εύη Ψάλτου, Ζαφειρία Τσιρακάκη, Νατάσσα Αβρά
Μουσική: Henry Purcell, Steve Reich, PattySmith
Κείμενα: βασισμένα στα βιβλία 'Η ποιητική τού Χώρου' του Gastone Bachelard, 'Αυτό που δεν μας εγκαταλείπει' του Κώστα Αξελού.
Συμμετέχει ο ηθοποιός Αντώνης Ιορδάνου.
Η ομάδα φίλων του χορού: Εύη Μήτση, Γιάννης Παπαδημητρίου, Λίνα Αβρά, Λένα Ροντούλη, Μαρία Αλατσατιανού, Μαρία Σαπλαούρα, Αντζουλέτα Πουσναρά, Έλενα Ραγκούση.
Διάρκεια: 70΄

Η Ομάδα Χορού Νατάσσας Αβρά δημιουργήθηκε το 2010 από τη Νατάσσα Αβρά, χορεύτρια, χορογράφο, καθηγήτρια χορού. Χρησιμοποιεί κυρίως λεξιλόγιο του σύγχρονου χορού, όπως επίσης στοιχεία από τις πολεμικές τέχνες, την καθημερινή κίνηση και την προσωπική κίνηση των χορευτών. Η σύνθεση του αμιγώς κινητικού υλικού είναι βασικό στοιχείο στις χορογραφίες της, όπως και τα επεξεργασμένα από την ίδια αποσπάσματα κειμένων με κοινωνιολογικό περιεχόμενο, που εντάσσονται στη χορογραφική διαδικασία. Χωρίς να περιγράφει ή να αναπαριστά με την κίνηση τις προτάσεις και τις λέξεις, ερευνά από το 2010, τρόπους απόδοσης του λόγου μέσα από το σώμα. Μέχρι σήμερα έχει παρουσιάσει πέντε παραγωγές.
 


info: Θέατρο Olvio, Ιερά Οδός 67 & Φαλαισίας 7, Βοτανικός, τηλ: 210 341 41 18 | ώρα 19:00 | Παραστάσεις: 9, 10, 16, 17, 23, 24 Απριλίου 2016 | Τιμή εισιτηρίου: 10€ κανονικό, 8€ φοιτητικό / ανέργων


 

dancepress.gr