'Ανύποπτος Χρόνος' από την ομάδα του Κινητήρα

anypoptos-xronos_1

Ο Ανύποπτος Χρόνος από την ομάδα του Κινητήρα είναι μια παράσταση εμπνευσμένη από το ομώνυμο ποίημα του Χ. Πολυμενάκου («Σε χρόνο Ανύποπτο, συμβαίνει το Ανείπωτο») που εξερευνά τη διάρκεια του χρόνου, σε σχέση με τη στιγμή που ξαφνικά όλα αλλάζουν, λίγο εως πολύ.

Ο Ανύποπτος Χρόνος είναι ένα ερευνητικό καλλιτεχνικό εγχείρημα το οποίο δημιουργείται από την ομάδα επαγγελματιών και ερασιτεχνών του Κινητήρα, εδώ και ένα χρόνο. Μια μεγάλη ομάδα ανθρώπων κινείται κυκλικά, μαζί, σε όλη τη διάρκεια του έργου, ενώ η κυκλικότητα αυτή που δημιουργείται από την αίσθηση του αντικειμενικού χρόνου διακόπτεται από μικρά ή μεγάλα γεγονότα που συμβαίνουν σε ανύποπτο χρόνο, δημιουργώντας ανατροπές στη συνεχόμενη αυτή ροή.

Όπως ακριβώς γίνεται και στη ζωή μας, το πετάρισμα μιας πεταλούδας, μια λακούβα στο δρόμο, ένας αιφνίδιος θάνατος, ένας έρωτας κεραυνοβόλος, μια βόμβα, το τσίμπημα μιας μέλισσας, συμβαίνουν σε μια στιγμή, κι αυτή η στιγμή σε ανύποπτο χρόνο μάς αλλάζει. Μας πάει πιο μπρος ή πιο πίσω.

Η παράσταση έχει κυριολεκτικά δημιουργηθεί σε ανύποπτο χρόνο και κουβαλά μια συλλογική μνήμη όλων των ανθρώπων που κατά τη διάρκεια αυτής της χρονιάς πέρασαν από τις πρόβες της, οι οποίες ήταν- και εξακολουθούν να είναι- ανοιχτές στα μέλη της ομάδας του Κινητήρα, αλλά και στους καλεσμένους Έλληνες και ξένους που ζούν κατά καιρούς μέσα στο στούντιο.

Παράλληλα με τη συλλογική αυτή μνήμη, αναδεικνύεται και η προσωπική μνήμη, αυτή που κουβαλά κάθε ερμηνευτής στο DNA του παρόντος και του παρελθόντος του.

Ο Ανύποπτος Χρόνος αποδεικνύεται για τους δημιουργούς του όλο και πιο προφητικός, κάθε μέρα που περνάει και η ανθρωπότητα μπαίνει όλο και πιο βαθειά στο σκοτάδι. Μας κάνει να νιώθουμε αυτή την ανακούφιση που σου δημιουργεί η σύνδεση με το παρελθόν και η ικανότητα να βλέπεις προς το μέλλον, ενώ ζεις ένα παρόν στατικό που νιώθεις ότι απλά περιμένεις.


Σύλληψη-Χορογραφία: Αντιγόνη Γύρα και η ομάδα
Δραματουργία: Άννα Τσίχλη, Χρήστος Πολυμενάκος

Παίρνουν μέρος: Πάολα Απαρίσιο, Ιάσονας Βενετσανόπουλος, Αλέξης Βιδαλάκης, Χαρά Γιαννακοπούλου, Κωστής Δασκαλάκης, Μαριλένα Δασκαρόλη, Κατερίνα Ελ Ράχεμπ, Δέσποινα Κωστελίδου, Κατερίνα Λιόντη, Μάγδα Μάστορα, Σμαράγδη Μιχαλακάκου, Φανή Μπακιρτζή, Ελπίδα Νικολάου, Αγγελική Παπαδία, Νία Παππά, Πλούταρχος Πηλιχός

Guest: Βασίλης Ζώης, Ανθή Θεοφιλίδου, Τόνια Πάστρα, Ευγενία Σιγαλού

 


info: ώρα: 19.00 | 22/4 στην πλατεία Κλαυθμώνος, 23/4 στην πλατεία Αμερικής, 24/4 στην πλατεία Κεραμεικού, 25/4 στον Εθνικό κήπο. Απαραίτητη η κράτηση θέσεων στο 210-924 83 28 ή στο info@kinitiras.com


 

 

 

dancepress.gr