Open Studio 2016 - ΚΣΟΤ

ksot-2-fylaktoy--2

Σταθερή στο ραντεβού του Ιουνίου, η Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης παρουσιάζει και φέτος, για 12η χρονιά, έργα ερμηνευμένα ή και χορογραφημένα από τους σπουδαστές της. Ο θεσμός αυτός της ΚΣΟΤ δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία της διευθύντριας Παυλίνας Βερέμη. Η διοργάνωση έχει στόχο να υπογραμμίσει τον εξωστρεφή χαρακτήρα της Σχολής και να φέρει σε επαφή ακόμη μεγαλύτερο κομμάτι του κοινού με τη δουλειά που γίνεται μέσα σε αυτήν.

Ακολουθώντας πρότυπα και πρακτικές διεθνών προδιαγραφών, αλλά και συνεχίζοντας μια μακρά εκπαιδευτική παράδοση, η ΚΣΟΤ σήμερα αποτελεί τόπο υποδοχής και εξέλιξης νέων καλλιτεχνών του χορού. Αποστολή της Σχολής δεν είναι να παραδίδει μόνο τεχνικά άρτιους χορευτές ή δασκάλους, αλλά και ανήσυχες, πολυσχιδείς προσωπικότητες, έτοιμες να εργαστούν με αφοσίωση, να ερευνήσουν σε βάθος και να δημιουργήσουν με υψηλές προδιαγραφές ποιότητας.

Δεν είναι τυχαίο ότι οι απόφοιτοι της ΚΣΟΤ χαίρουν μεγάλης εκτίμησης εκτός της χώρας και απορροφώνται σε μεγάλο ποσοστό από σημαντικές διεθνείς ομάδες χορού και καλλιτεχνικούς οργανισμούς στο εξωτερικό.

Με ένα πρόγραμμα σπουδών που ανανεώνεται διαρκώς και μαθήματα σε σεμιναριακή βάση, τόσο στο δικό τους όσο και σε άλλα γνωστικά αντικείμενα, στην ΚΣΟΤ οι σπουδαστές μαθαίνουν από την πρώτη μέρα τι σημαίνει πειθαρχία, μόρφωση και ήθος, αλλά και τι σημαίνει ενθάρρυνση, καλλιέργεια, καλλιτεχνική και προσωπική ελευθερία.

Η παράσταση, που θα πραγματοποιηθεί στο ιστορικό κτίριο της ΚΣΟΤ, εξελίσσεται σε δύο μέρη και περιλαμβάνει εντυπωσιακά δείγματα τεχνικής, χορογραφίες μικρής διάρκειας και σύντομες συνθέσεις των σπουδαστών, που επιλέχθηκαν μετά από αυστηρή διαδικασία. Αυτές οι πρωτότυπες δημιουργίες των σπουδαστών αποτελούν τον καρπό της δουλειάς που έχει γίνει στο μάθημα της χορογραφίας και φωτίζουν τη διαδικασία μελέτης και έρευνας που προωθεί η Σχολή.

Το φετινό πρόγραμμα περιλαμβάνει:

  1. Δείγμα τεχνικής Martha Graham σε χορογραφική σύνθεση της Όλιας Τορναρίτου και σε πρωτότυπη μουσική σύνθεση του Γιώργου Κοντοβά.
  2. Το έργο Tomorrow της Jasmin Vardimon, μια εντυπωσιακή σύνθεση για 10 χορευτές.
  3. Σόλι των σπουδαστών
  4. Happening βασισμένο σε χορογραφίες σπουδαστών, σε επιμέλεια της Αθηνάς Βάχλα
  5. Απόσπασμα από το έργο της Martha Graham με τίτλο Temptation of the Moon, στο πλαίσιο της παρουσίασης ρεπερτορίου από το Γ' έτος, επιμέλεια Πέννυς Διαμαντοπούλου
  6. Δείγμα τεχνικής release σε Γιαπωνέζικη μουσική, από τον Νίκο Καλογεράκη
  7. Το ντουέτο των Διονύση Αλαμάνου και Δανάης Δημητριάδη με τίτλο Uncia, με θέμα τη μεταμόρφωση και πηγή έμπνευσης τη λεοπάρδαλη των χιονιών και γενικότερα τα ζώα με εξαιρετικές ικανότητες στο καμουφλάζ.
  8. Tο έργο TRIAS της Jacqueline Fischer, καλλιτεχνικής διευθύντριας του τμήματος χορογραφίας του Theater der Klänge (Theatre of Sounds, 1987), με έδρα το Ντύσελντορφ. Η χορογραφία, που θα ερμηνεύσουν επιλεγμένοι σπουδαστές της ΚΣΟΤ, αποτελεί μια δημιουργική επανέκδοση στο σύγχρονο περιβάλλον κίνησης και ιδεών, του Τριαδικού Μπαλέτου (Triadisches Ballett, 1922), του διάσημου καλλιτέχνη του Bauhaus, Oscar Schlemmer. Είναι η πρώτη φορά που η ΚΣΟΤ θα συνεργαστεί με το Theater der Klänge, μέσω της γερμανικής Πρεσβείας και της ελληνικής καταγωγής της χορογράφου Jacqueline Fischer.

 


info: Black box, Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης (ΚΣΟΤ), Ομήρου 55, Αθήνα | Ώρα έναρξης: 21.00 | Κρατήσεις θέσεων από 13 Ιουνίου, τηλ  210 361 22 63, 210 362 42 49 (11.00 – 15.00) | Γενική είσοδος 8€  


 

dancepress.gr