Μια βραδιά στην Καλαμάτα με Ε. Κολύρα και Α. Λαμπίρη

lampiristavros-petropoulos-b13-web

Τα έργα 10,000 Litres της Ευαγγελίας Κολύρα και Me οn Τop της Άρτεμις Λαμπίρη παρουσιάζονται σε μία ενιαία παράσταση στο 22ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού της Καλαμάτας.

Η Ευαγγελία Κολύρα, χορογράφος και χορεύτρια που ζει και εργάζεται στο Λονδίνο, βασίζει το έργο της 10,000 Litres στη ζωτική ανθρώπινη λειτουργία της αναπνοής. Μέσα από τη σωματική διερεύνηση φτιάχνει ανατρεπτικές, παράξενες και χιουμοριστικές εικόνες και καταστάσεις. Τρεις ερμηνευτές συνδυάζουν κίνηση, λόγο, ήχο και μουσική, και δημιουργούν μια αισθητηριακή εμπειρία που πραγματεύεται την ελευθερία, την εξουσία και την ανθρώπινη ύπαρξη. Ο τίτλος 10.000 λίτρα αναφέρεται στην ποσότητα αέρα που κυκλοφορεί στο σώμα κάθε μέρα, στρέφοντας έτσι την προσοχή στην ανθρώπινη διάσταση ως κοινή καταβολή όλων μας και ως επίκεντρο των συναισθηματικών και των διαπροσωπικών μας σχέσεων.
 

Η Άρτεμις Λαμπίρη, νέα χορογράφος που έχει κάνει αισθητή την παρουσία της στην εγχώρια σκηνή τα τελευταία χρόνια, παρουσιάζει το έργο Me οn Top. Μια παράσταση χορού για τις σχέσεις εξουσίας στην καθημερινή μας ζωή, με πέντε κεφάλαια που αλληλο-επικαλύπτονται. Δίνοντας έμφαση στην ιδιαίτερη κινητική ταυτότητα του κάθε ρόλου, το έργο σκιαγραφεί πέντε ιστορίες, χωρίς να καταφεύγει στην αφήγησή τους. Πέντε άνθρωποι, πέντε σημεία στο χώρο ή πέντε σημεία στο χρόνο μιας ζωής, αρθρώνονται μέσω της φόρμας της κίνησης και αφηγούνται. Μια παράσταση που μάλλον δείχνει, παρά σχολιάζει ότι όλοι μας ασκούμε εξουσία.

φωτο: Me οn Top σε χορογραφία Αρτ. Λαμπίρη.

 


info: Μέγαρο Χορού Καλαμάτας (Στούντιο) | ώρα: 19.00 | εισιτήριο: 12€. Ειδική τιμή για τους συμμετέχοντες στα σεμινάρια του φεστιβάλ: 10€ | Προπώληση: Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας 10:00-13:00 & 18:30-21:00, καθημερινά (εκτός Κυριακής & απογεύματος Σαββάτου). Πληροφορίες για εισιτήρια & αγορά μέσω πιστωτικών καρτών, τηλ.: 27210 83088  & 27210 98025. Προπώληση εισιτηρίων ηλεκτρονικά:  www.kalamatadancefestival.gr


 

dancepress.gr