Ο "Βατήρας" πάει Καλαμάτα

dsc01959--4

Η ομάδα χορού Αμάλγαμα και η χορογράφος Μαρία Γοργία έχουν δημιουργήσει τα τελευταία χρόνια μια ιδιόμορφη γραφή-κριτική στις σύγχρονες συνθήκες, με έργα που διερευνούν ζητήματα ταυτότητας, ιστορίας και φύλου.

Το έργο Στην άκρη του βατήρα διαδραματίζεται σε ένα χώρο που μεταμορφώνεται πότε σε σπίτι, πότε σε πασαρέλα, πότε σε γιαπωνέζικο λουτρό και πότε σε ατμόσφαιρα από έργο του Μπέκετ. Εκεί, μια γυναίκα, η εκρηκτική Καλαματιανή περφόρμερ Σάνια Στριμπάκου, κολυμπά ανάμεσα στις αντιφάσεις της, στην αναποφασιστικότητά της και στα αδιέξοδα που, κατά κύριο λόγο, δημιουργεί η ίδια στον εαυτό της. Μέσα από θραυσματικές σκηνές που φαίνεται να αναφέρονται σε διαφορετικές προσωπικότητες γυναικών, συμπληρώνεται ένα αντιφατικό και πολύμορφο παζλ μιας σύγχρονης γυναίκας που βρίσκεται στο μεταίχμιο. Ένα πολύ έντονα προσωπικό έργο της χορογράφου που κάνει μια ενδοσκόπηση στην έννοια της κρίσης ως καταρχήν υπαρξιακή, αλλά ταυτοχρόνως κοινωνική, οικονομική, πολιτική, αξιακή, και ηλικιακή. Το έργο περιέχει σκηνές διάδρασης με το κοινό.

 


info: Μέγαρο Χορού Καλαμάτας (Στούντιο) | ώρα: 20.00 | εισιτήριο: 12€. Ειδική τιμή για τους συμμετέχοντες στα σεμινάρια του φεστιβάλ: 10€ | Προπώληση: Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας 10:00-13:00 & 18:30-21:00, καθημερινά (εκτός Κυριακής & απογεύματος Σαββάτου). Πληροφορίες για εισιτήρια & αγορά μέσω πιστωτικών καρτών, τηλ.: 27210 83088  & 27210 98025. Προπώληση εισιτηρίων ηλεκτρονικά:  www.kalamatadancefestival.gr

dancepress.gr