Η Candoco Dance Company με 2 έργα στην Καλαμάτα

candoco-notturnino-by-thomas-hauertphoto-by-benedict-johnson-20142

Η ομάδα Candoco Dance Company, από τις πιο γνωστές ομάδες που αποτελείται από αρτιμελείς και μη χορευτές, επισκέπτεται την Καλαμάτα με έργα δύο καταξιωμένων χορογράφων, του Aλεξάντερ Γουίτλεϋ (Alexander Whitley) και του Τόμας Χάουερτ (Thomas Hauert).

Ακολουθώντας την πρακτική πρόσκλησης διεθνούς φήμης χορογράφων, η ομάδα έχει καταφέρει να δημιουργήσει ένα υψηλού επιπέδου, ποιοτικό ρεπερτόριο, ενώ παράλληλα παρέχει εκπαιδευτικά προγράμματα που κάνουν το χορό προσβάσιμο σε όλους.

Το Beheld, έργο του Alexander Whitley, ενός κλασικά εκπαιδευμένου χορευτή, εξερευνά τις δυνατότητες αρτιμελών και μη χορευτών, σε μια δουλειά-πρόκληση για το εξαιρετικά απαιτητικό και δεξιοτεχνικό ύφος του χορογράφου. Η παράσταση ντύνεται μουσικά από τον πρωτοπόρο σύγχρονο βιρτουόζο του πιάνου Νιλς Φραμ (Nils Frahm), σε επεξεργασία από τον παραγωγό ηλεκτρονικής μουσικής Ρούτχερ Zάντερβελτ (Rutger Zuydervelt).

Το έργο Notturnino του βραβευμένου χορογράφου Thomas Hauert εμπνέεται από το ντοκιμαντέρ Tosca's Kiss γύρω από τη ζωή τραγουδιστών της όπερας μετά τη λήξη της καριέρας τους. Βασισμένο σε χορογραφικές δομές που στηρίζουν κινητικούς αυτοσχεδιασμούς, αποτελεί μια μοναδική εμπειρία που αναδεικνύει το εύθραυστο της ύπαρξης και της ζωής.
 


info: Μέγαρο Χορού Καλαμάτας (Κεντρική Αίθουσα) | ώρα: 20.00 | εισιτήριο: 15€ & 12€ φοιτητικό / μειωμένο | Προπώληση: Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας 10:00-13:00 & 18:30-21:00, καθημερινά (εκτός Κυριακής & απογεύματος Σαββάτου). Πληροφορίες για εισιτήρια & αγορά μέσω πιστωτικών καρτών, τηλ.: 27210 83088  & 27210 98025. Προπώληση εισιτηρίων ηλεκτρονικά:  www.kalamatadancefestival.gr


 

dancepress.gr