"Νηπιαγωγείο"... χρονιά 2η

svo_9247

Η ομάδα χορού Αμάλγαμα της Μαρίας Γοργία επιστρέφει για να παρουσιάζει τη διαδραστική παράσταση Νηπιαγωγείο, από 23 Σεπτεμβρίου και για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων.

Το Νηπιαγωγείο ερευνά και εμπνέεται από τη θεματική “Ενήλικας-Παιδί», του ενήλικα που εμφανίζει ανήλικες συμπεριφορές και υποκινείται από ψυχικούς μηχανισμούς που απαντώνται στα πρώτα χρόνια της ζωής, εκείνα της νηπιακής ηλικίας. Το Υπερεγώ του 'ανήλικου' ενήλικα, δεν είναι παρά η άλλη εκδοχή του παιδικού ναρκισσισμού. Τα εκφραστικά εργαλεία της κίνησης και του λόγου «συνομιλούν» μεταξύ τους κατά τη μεγαλύτερη διάρκεια του έργου, δημιουργώντας μια τρίτη γλώσσα που αφετηρία και μήτρα της έχει το σώμα.

Εμπνευσμένο εν μέρη από τη ρητορική της Alice Miller στο έργο «Οι φυλακές της παιδικής μας ηλικίας», από την «Κουλτούρα του ναρκισσισμού» του Κρίστοφερ Λας, το «Νάρκισσο ή εραστή του εαυτού του» του Ζαν Ζακ Ρουσσώ, αλλά και από άλλες ψυχαναλυτικές και κοινωνικοπολιτικές προσεγγίσεις, το Νηπιαγωγείο είναι ένα έργο που στοχεύει στην αφύπνιση διαχρονικών ερωτημάτων σε ό,τι αφορά την πάλη του Εαυτού με το Εγώ του, του Υποκειμένου με τον Άλλον.

Το έργο περιέχει σκηνές διάδρασης με το κοινό.

Σύλληψη - χορογραφία - σκηνοθεσία - σκηνογραφία: Μαρία Γοργία
Ερμηνεία: Σάνια Στριμπάκου, Τίμος Ζέχας, Μυρτώ Δελημιχάλη, Μαρία Γοργία
Κείμενα: Όσκαρ Ουάιλντ, Μαρία Γοργία

Διάρκεια: 1 ώρα

 


info: Μπαγκλαντές - χώρος παραστατικών τεχνών, Χαλκοκονδύλη 35, Ομόνοια, Αθήνα  | Παραστάσεις κάθε Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή | Ώρα έναρξης 21.15 | Είσοδος ελεύθερη με προαιρετική οικονομική συνεισφορά | Απαραίτητη τηλεφωνική κράτηση στο κιν. 6944 686 991. Ο χώρος υποδέχεται αυστηρά έως 35 άτομα.


 

dancepress.gr