"ΓΑΙΑ", be the bee - Ομάδα χορού Φυσαλίδα

gaia---petralia-dancepressgr

 

Η ομάδα χορού Φυσαλίδα της Γωγώς Πετραλή παρουσιάζει τη νέα της χοροθεατρική παραγωγή GAIA - be the bee στο Ενυδρείο Κρήτης (Ηράκλειο).

Μια χοροθεατρική παραγωγή πλασμένη από τα "γήινα" υλικά της κίνησης, του σύγχρονου χορού και της θεατρικής έκφρασης. Με πρωτότυπα κείμενα και μουσικά έργα διάσημων συνθετών, όλα πλεγμένα σε μια ηχογλυπτική που αγκαλιάζει αρμονικά τον υδάτινο χώρο της παράστασης.

Η ΓΑΙΑ έχει έντονα στοιχεία site-specific, αρχιτεκτονικού mapping, σωματοήχων και φωνητικών αυτοσχεδιασμών. Αποτελεί ένα διαδραστικό ταξίδι ζωής στους χώρους του ενυδρείου, μια διαδρομή-κεντρί αφύπνισης που κραυγάζει μήνυμα SOS στον άνθρωπο, καλώντας τον να βγει από τους λαβυρίνθους συμφερόντων της αυτιστικής μοναξιάς και αυτοεξορίας του, και να επιστρέψει με ταπεινότητα στις μεγάλες αγκάλες της μάνας Γης.

Το έργο διηγείται ιστορίες για την απατηλή αγάπη της εξουσίας, το κόστος της κεφαλοποίησης των πάντων, τον ανθρώπινο αποπροσανατολισμό καθώς απομακρυνόμαστε από τις αγκάλες της Μητέρας Γης.

Σύλληψη / Σενάριο / Σκηνοθεσία / Χορογραφία / Κείμενα: Γωγώ Πετραλή
Ερμηνεύουν: Δήμητρα Δασκαλάκη, Μαρίνα Χριστοδουλάκη, Άρτεμις Αδάμη, Γωγώ Πετραλή, Θεοδώρα Χαλάτση, Ξένια Κούλιου, Μαρίτζια Κατσούνα
 


info: Ενυδρείο Κρήτης - Θαλασσόκοσμος, πρώην Αμερικανική Βάση Γουρνών Δήμου Χερσονήσου, Ηράκλειο Κρήτης, τηλ. +30 2810 337788 | ώρα έναρξης: 20.00 | Ημερομηνίες παραστάσεων: 8, 9, 15, 16, 22, 23, 29, 30 Οκτωβρίου | Οι θέσεις είναι περιορισμένες και η κράτηση είναι απαραίτητη. Η παράσταση προτείνεται για ενήλικες. Πληροφορίες - Κρατήσεις: 6976 255 382
 

dancepress.gr