'Περσεφόνη: το Μυστικό των Εποχών' από το Athens Children's Ballet

press-photo-1-small

Εξήντα ταλαντούχοι χορευτές και χορεύτριες από 9 έως 22 χρονών προετοιμάζονται πυρετωδώς για το μπαλέτο η Περσεφόνη: Το Μυστικό των Εποχών,τη νέα παράσταση που θα χορέψει η εξαιρετική ομάδα του Athens Children’s Ballet. Με την καθοδήγηση των έμπειρων δασκάλων, οι χορευτές που επιλέχθηκαν κατόπιν ακρόασης, συναντιούνται κάθε Κυριακή για να δημιουργήσουν ένα μοναδικό θέαμα!

Για πρώτη φορά το Athens Children’s Ballet συνεργάζεται με τον Α’ Χορευτή του Βασιλικού Μπαλέτου του Λονδίνου, Erico Montes Nunes για τη δημιουργία μιας πρωτότυπης χορογραφίας σε μουσική Léo Delibes. Στο ρόλο του Άδη πρωταγωνιστεί ο δεκαεξάχρονος Kyle Alexander από το Royal Ballet School. Ο ταλαντούχος χορευτής έχει ήδη χορέψει στο μιούζικαλ Billy Elliot στο West End, καθώς και το ρόλο του Fritz στον Καρυοθραύστη του Royal Ballet.

Ο ομώνυμος αρχαιοελληνικός μύθος αφηγείται το θαυμαστό κύκλο της φύσης και τις τέσσερεις εποχές. Η αρπαγή της Περσεφόνης είναι μια αλληγορία των διαφορετικών εποχών και της εναλλαγής ανάμεσα στην καρποφορία της γης και το φθινόπωρο / χειμώνα. Ο μύθος της Περσεφόνης παρουσιάζει τον αέναο κύκλος της ζωής, θίγοντας θέματα σχέσεων όπως ο χωρισμός της μητέρας από την κόρη και τα συναισθήματα που συνδέονται με αυτά τη λύπη, το θυμό, την αγάπη, τη συμφιλίωση. Μέσα από την παράσταση οι μικροί θεατές μαθαίνουν για τον αρχαιοελληνικό μύθο, αλλά και για την ανθρωπολογική του διάσταση.

Το Athens Children’s Ballet είναι η πρώτη ομάδα κλασικού μπαλέτου στην Ελλάδα για παιδιά και νέους από 9 έως 22 ετών. Παρουσιάζει πρωτότυπα έργα κλασικού ρεπερτορίου, δίνοντας την ευκαιρία σε ταλαντούχους χορευτές απ’ όλην την Ελλάδα να συνεργαστούν με καταξιωμένους χορογράφους και δασκάλους για να χορέψουν σε μία επαγγελματική παράσταση. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος το Athens Children’s Ballet προσκαλεί παιδιά δυσμενούς οικονομικής και κοινωνικής θέσης να παρακολουθήσουν την παράσταση δωρεάν. Φέτος σε συνεργασία με την ΜΚΟ «Οργάνωση Γη» παιδιά προσφύγων που διαμένουν σε Δομές Φιλοξενίας, θα παρευρεθούν στην παράσταση, όπως επίσης και παιδιά από την ΜΚΟ «Ένα Παιδί ένας Κόσμος».

ToAthens Children's Ballet έχοντας ήδη για τρείς συνεχείς χρονιές sold out παραστάσεις αναχωρεί προς ένα μαγευτικό ταξίδι όπου η Περσεφόνη: Το Μυστικό των Εποχών αποτελεί μία παράσταση υψηλής αισθητικής που θα συγκινήσει μικρούς και μεγάλους!

Οι παραστάσεις είναι κατάλληλες για παιδιά 4 χρονών και πάνω, παδιά Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου.


Επίτιμοι Πρόεδροι: Lynn Wallis, Καλλιτεχνική Διευθύντριατης Royal Academy of Dance London & Errol Pickford, πρώην Principal Dancer του Royal Ballet
Δημιουργός και Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Χριστίνα Ρόκα
Χορογραφία: Erico Montes Nunes (Α’ Χορευτής του Royal Ballet)
Μουσική: Léo Delibes
 


info: θέατρο Παλλάς, Βουκουρεστίου 5, Αθήνα, τηλ. 210 32 13 100 |  26 & 27 Νοεμβρίου 2016 | ώρα: 18.00 | Προπώληση εισιτηρίων: www.viva.gr, www.ticket365.gr, στα εκδοτήρια του Παλλάς. Για ομαδικές κρατήσεις στο τηλέφωνο: 211-102 62 78.


 

dancepress.gr