Οι Κοζάκοι της Ρωσίας

kozakoi3

Επέζησαν ξεπερνώντας κάθε κρίσιμη καμπή της Ιστορίας. Ξεχώρισαν για το φιλοπόλεμο και ατίθασο πνεύμα τους. Αγαπήθηκαν για την αυθεντική τους παράδοση. Δικαίως οι Κοζάκοι θεωρούνται σημαντικό κεφάλαιο της Ρωσίας, μιας και από τον 14ο αιώνα ήταν οι φρουροί των συνόρων της, από τον ποταμό Δον και τη Μαύρη Θάλασσα, μέχρι τη Σιβηρία και την Άπω Ανατολή. Ετυμολογικά 'Κοζάκος' σημαίνει 'ελεύθερος άνθρωπος'. Εκείνος που δύσκολα  βρίσκει τη θέση του στην κοινωνία. Γι' αυτό και οι Κοζάκοι όταν καταπιέστηκαν, εξεγέρθηκαν. Και δεν δίστασαν να ζήσουν κατά καιρούς ακόμα και στις στέπες, όπου δεν αναγνώριζαν καμία εξουσία.

Στους χορούς τους καθρεφτίζεται η ζωή τους. Στις κινήσεις, η ψυχοσύνθεσή τους. Στις παραστάσεις τους αντικατοπτρίζεται η ανεξαρτησία, η περηφάνεια, η γενναιότητα, η φαντασία και ο δυναμισμός τους. Στο πάθος τους, η αντοχή τους στο χρόνο.

Ο Κρατικός Χορευτικός Θίασος Ρώσων Κοζάκων συγκαταλέγεται στα κορυφαία χορευτικά συγκροτήματα της χώρας. Η φήμη του εδώ και αρκετές δεκαετίες έχει ξεπεράσει τα σύνορα της Ρωσίας. Οι παραστάσεις τους, πολλές από τις οποίες δίνονται κάθε χρόνο στην Ευρώπη, τις ΗΠΑ, τον Καναδά και την Κίνα, μαγεύουν και καθηλώνουν με την επιδεξιότητα και την ομορφιά τους. Με περισσότερους από είκοσι διάσημους χορούς μεταξύ των οποίων οι «Lipetskaya Matanya», «Dancing Rivalry» και η διάσημη «Kalinka» και εξήντα αθάνατα τραγούδια της ρωσικής ψυχής, οι Κοζάκοι είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι της καλλιτεχνικής παράδοσης της Ρωσίας.

Διάρκεια παράστασης: 2 ώρες με διάλειμμα
 


info: Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Βασιλίσσης Σοφίας & Κόκκαλη, τηλ. 210 728 23 33 (μετρό Μέγαρο Μουσικής) | Ώρα έναρξης: 20.00 | Τιμές εισιτηρίων: 30€, 40€, 45€, 60€, φοιτητικό, παιδικό: 20€. Έκπτωση 30% επί της τιμής της κάθε ζώνης για αγορά 10 εισιτηρίων και άνω, τηλέφωνο κρατήσεων: 210 728 23 67. | Προπώληση στα ταμεία του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και οn line αγορά: www.megaron.gr, και www.viva.gr.


 

dancepress.gr