Μπολερό, ένας Λαβύρινθος του Χρόνου

bolero

Με το έργο Μπολερό, ένας Λαβύρινθος του Χρόνου συνεχίζονται την Κυριακή 23 Οκτωβρίου, στο Μικροσκοπικό Θέατρο οι παραστάσεις του Φεστιβάλ Χορού με Γαλλική μουσική «Χορός δωματίου, Γαλλική κατάδυση», που παρουσιάζονται υπό την αιγίδα του Γαλλικού Ινστιτούτου.

Στο Μπολερό του Μικροσκοπικού Θεάτρου συναντώνται τελετουργικά δύο περιστρεφόμενες ιερατικές φιγούρες που η κίνησή τους πλαισιώνεται, υπογραμμίζεται, μεγενθύνεται και μεταμορφώνεται από το στοιχείο του υφάσματος, του οποίου οι πτυχές λειτουργούν ταυτόχρονα ως θεατρικό ένδυμα και ως σκηνικό εργαλείο.

Η παράσταση περιλαμβάνει τρεις διαδοχικές ερμηνείες του έργου. Την πρώτη εκδοχή παρουσιάζουν δύο γυναίκες, τη δεύτερη δύο άνδρες και την τρίτη μια γυναίκα και ένας άνδρας, σε ένα κάλεσμα για σύγκριση, σπουδή και στοχασμό πάνω στο ρόλο του φύλου του ερμηνευτή στην παράσταση. Η κίνηση των χορευτών είναι εξαιρετικά λιτή, υπολογισμένη, αργή και αναλυτική.

Ο Λαβύρινθος στον τίτλο του έργου αναφέρεται στις αναρίθμητες επιλογές κίνησης που έχουν στη διάθεσή τους οι χορευτές και στην πολυπλοκότητα των αποφάσεων που καλούνται να πάρουν κατά τη διάρκεια της αυτοσχεδιαστικής ερμηνείας τους.

Μουσική: Μωρίς Ραβέλ, Μπολερό, ερμηνείες Pierre Boulez, Pierre Monteux και Sergiu Chelibidache
Χορογραφία, κοστούμια, φωτισμοί: Αναστασία Λύρα
Χορός: Αλίκη Κόντζιου-Γούσα, Αθηνά Κυρούση, Γιάννης Μήτσος, Μιχάλης Τσικριτέας, Αναστασία Λύρα, Κωνσταντίνος Μίχος
Διάρκεια: 50΄
 


info: Μικροσκοπικό Θέατρο, Δεξίππου 5 & Πλατεία Ταξιαρχών, Πλάκα (Μετρό Μοναστηράκι) | Ώρα έναρξης: 20:00 ακριβώς | Γενική είσοδος: 10€, μειωμένο 5€. Κράτηση απαραίτητη λόγω περιορισμένου χώρου. Τηλέφωνο κρατήσεων: 6989 443 157 | Παράσταση: 23 Κυριακή 2016


 

dancepress.gr