"Καρ(υ)διά", ένας σύγχρονος Καρυοθραύστης από την ομάδα του Dansarte

web-karydia--small-5

Το Dansarte παρουσιάζει τη νέα χορευτική παραγωγή του, μία σύγχρονη εκδοχή της κλασικής ιστορίας του «Καρυοθραύστη» βασισμένη στο κείμενο του Ε.Τ.Α. Χόφμαν. Εμπνευστής, ο Γιάννης Αντωνίου, που μέσα από τη χορογραφία του μπαίνει βαθειά στην καρδιά της ιστορίας του «Καρυοθραύστη».

Όπως θα δούμε και στην εισαγωγή του βιβλίου, η ιστορία του Καρυοθραύστη χτίζεται γύρω από μία άλλη ιστορία - την ιστορία του «Σκληρού Καρυδιού». Το σκληρό αυτό καρύδι κλείνει μέσα του το αντίδοτο για τα μάγια που έχουν γίνει στην Πιρλιπάϊ, μια πριγκίπισσα γεννημένη πολύ όμορφη στην όψη, αλλά με σκληρή καρδιά.

Η Καρ(υ)διά, το έργο του Γιάννη Αντωνίου, εμβαθύνει στους δύο κόσμους, αυτούς της φαντασίας και του ρεαλισμού και παντρεύει τον κλασσικό με το σύγχρονο χορό, χρησιμοποιώντας το νέο χορευτικό δυναμικό της Πάτρας πάνω στο κείμενο του Χόφμαν και τη μουσική του Τσαϊκόφσκι.

Ο μαγικός κόσμος αυτής της ιστορίας μιλάει στην καρδιά που έχει χάσει την παιδικότητα της και καθημερινά γίνεται όλο και πιο σκληρή. Σπάζοντας το κέλυφος θα δούμε να αποκαλύπτεται η χαμένη λάμψη και η χαρά της επανασύνδεσης με το παιδί που κρύβεται μέσα μας.


Έμπνευση, σκηνοθεσία: Γιάννης Αντωνίου
Χορογραφία: Γιάννης Αντωνίου, Τατιάνα Λοβέρδου, Τίμος Ζέχας, Χρύσα Καλλιάφα
Μουσική: Π.Ι. Τσαϊκόφσκι
Κείμενο: Ε.Τ.Α. Χόφμαν
Σε σύμπραξη με το Πανεπιστήμιο Πατρών

 


info: Συνεδριακό Κέντρο Πανεπιστημίου Πάτρας, Πανεπιστημιούπολη, Ρίο Πατρών, τηλ.2610 993999  | ώρα: 19.00 | Είσοδος: 10€, και 8€ μειωμένο


 

dancepress.gr