Η "Λίμνη των κύκνων" σε μετάδοση από τα Μπολσόι

swan-lake

Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2017

Η Λίμνη των Κύκνων είναι το τελευταίο από τα τρία μπαλέτα (μαζί με τον Καρυοθραύστη και την Ωραία Κοιμωμένη) σε χορογραφία Γιούρι Γκριγκορόβιτς που μεταδίδονται δορυφορικά, αυτή τη σεζόν στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στο πλαίσιο του αφιερώματος του Θεάτρου Μπολσόι για τα 90 χρόνια του μεγάλου ρώσου χορογράφου. Από το 1960, ο Γκριγκορόβιτς έχει χορογραφήσει πολλά μπαλέτα για το Μπολσόι, όχι μόνο του κλασικού ρεπερτορίου αλλά και μοντέρνα, ενώ το όνομά του έχει συνδεθεί με μερικές από τις δημοφιλέστερες παραγωγές που έχει ανεβάσει μέχρι σήμερα το διάσημο Μπαλέτο.

Η μαγνητοσκοπημένη μετάδοση εντάσσεται στο πλαίσιο του κύκλου The Bolshoi Live from Moscow, μια συνεργασία του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών με το φημισμένο ρωσικό θέατρο και την Pathé Live, η οποία από το 2009, έχει καλύψει ζωντανά και έχει διανείμει μπαλέτα των Μπολσόι σε περισσότερες από 1.600 κινηματογραφικές αίθουσες σε 60 χώρες σε όλο τον κόσμο. Μια συνεργασία που προσφέρει τη δυνατότητα στο ελληνικό κοινό να γνωρίσει κορυφαία κλασικά έργα και σπουδαία αριστουργήματα του παγκοσμίου ρεπερτορίου.

Μουσική: Πιότρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι
Χορογραφία - λιμπρέτο: Γιούρι Γκριγκορόβιτς
Tους ρόλους ερμηνεύουν: Σβετλάνα Ζαχάροβα (Οντέτ / Οντίλ), Denis Rodkin (Πρίγκιπας Ζήγκφριντ), Artemy Belyakov (Κακός Μάγος), Igor Tsvirko (Γελωτοποιός). Με το Corps de ballet των Μπολσόι
Διάρκεια: 3 ώρες

 


info: Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (αίθουσα Νίκος Σκαλκώτας), τηλ. Β. Σοφίας και Κόκκαλη, τηλ. 210 72.82.333 | Ώρα: 17.00 | Τιμές εισιτηρίων: 8€ (φοιτητικά, παιδικά) και 15€ (γενική είσοδος). Κατά τα διαλείμματα (όπου αυτά προβλέπονται), το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθεί αποκλειστικές συνεντεύξεις με τους συντελεστές της εκάστοτε παραγωγής και, με τη βοήθεια της κάμερας, να περιηγείται στα παρασκήνια του Θεάτρου Μπολσόι. 

dancepress.gr