«Μeet me there…» - Τέτη Νικολοπούλου

meetmethere-web

Η περφόρμανς σύγχρονου χορού και αυτοσχεδιασμού με δομή, είναι μια έρευνα σε εξέλιξη, η οποία αντλεί το υλικό της από την αέναη κίνηση στην επιφάνεια της mobiusstrip, μιας μαθηματικής επιφάνειας-ταινίας, που πριν ενώσει τις άκρες της, αντιστρέφει τις πλευρές της σχηματίζοντας το σχήμα του απείρου, επιτρέποντας σε ένα σώμα να κινείται ασταμάτητα πάνω στην επιφάνειά της.

Μέσα από ερωτήματα που αφορούν φυσικές οδηγίες όπως: «Πώς υπάρχει η αέναη κίνηση του mobius μέσα μου και έξω στο χώρο, στη συνάντηση δύο ή περισσότερων ατόμων;», ή «τι γίνεται τη στιγμή της πτώσης στην κίνηση του mobius;» και «τι γίνεται τη στιγμή της συστροφής από το μέσα προς τα έξω και αντίστροφα (της ταινίας mobius και του σώματος σε σχέση με τον αυτοσχεδιασμό και το συνειδητό / ασυνείδητο);» η ομάδα αναδεικνύει τη σημασία της ίδιας της σωματικής εμπειρίας.

Το Μeet me there… είναι ένα έργο - έρευνα πάνω στο χορευτικό αυτοσχεδιασμό και στη συνειδητή, ενεργή και ολοκληρωτική παρουσία στη σύνθεση σε παρόντα χρόνο.

Μέσα από τις πρακτικές ενσωμάτωσης (somatics), τις release τεχνικές και το contact improvisation προσεγγίζουμε το μαθηματικό μοντέλο του mobiusstrip*, βασική αρχή της συνεχούς κίνησης και της ροής. Χρησιμοποιώντας ως αφετηρία τα τρία χαρακτηριστικά της ταινίας mobius, την αέναη κίνηση, την πτώση και τη συστροφή, βρίσκουμε τον λόγο της κίνησης και της επιτρέπουμε να εξελιχθεί μέσα στο σώμα μας ως «σκεφτόμενο» σώμα και έξω από αυτό, συνδεδεμένο με τους άλλους και τον κόσμο.

Μέσα από τη διαρκή αλληλεπίδραση μεταξύ τους και τη σύνδεση τους με μια διαρκώς μεταβαλλόμενη πραγματικότητα (ενσωμάτωση), οι τρεις χορεύτριες και ο μουσικός δημιουργούν σχέσεις εξερευνώντας διαρκώς επιλογές, όρια, ποιότητες και αντιδράσεις. Η έρευνα αυτή τους φέρνει συνειδητά να συναντηθούν στο σημείο εκείνο στο οποίο το σώμα διευρύνει τα όρια του, κάμπτει τις αντιστάσεις του και συνδιαλέγεται με ειλικρίνεια, έμπνευση και απλότητα. There…


Σύλληψη - χορογραφία: Τέτη Νικολοπούλου
Συνδημιουργούν και ερμηνεύουν: Χρύσα Καλλιάφα, Τέτη Νικολοπούλου, Ελένη Πανταζάτου
Ζωντανή μουσική: Βαγγέλης Αλεξόπουλος
Διάρκεια έργου: 50΄
 


info: 13 & 20 Μαίου 2017 | Θέατρο 14η Μέρα, Καλλιρρόης 10, Αθήνα. Τηλ κρατήσεων: 6932 376 259 | Εισιτήριο: 8€ | Ώρα έναρξης: 13/5 στις 20.00 και 20/5 στις 21.00


 

φωτο © Ιωάννης Σταμπουλής

 

dancepress.gr