«Στύγα, η θεά των υδάτων», του Π. Κουρτίδη

styga-h-8ea-twn-ydatwn-new----photo_4

Για πρώτη φορά ο σύγχρονος χορός καταπιάνεται με την πιο αντιπροσωπευτική θεότητα των υδάτων της ελληνικής μυθολογίας, τη θεά Στύγα.

Ο σκηνοθέτης και χορογράφος Παύλος Κουρτίδης, μετά την τελευταία του παράσταση Λαβύρινθος, επιστρέφει με μία παράσταση-πρόκληση, βουτιά στους μύθους και την ιστορία της Ελλάδας και με εννιά χορευτές που χορεύουν μέσα σε 4 τόννους νερού. Πρόκειται για μία μοναδική αναβίωση του μύθου της Στύγας. Τα αθάνατα νερά του Αχιλλέα, η Νίκη της Σαμοθράκης κόρη της Στύγας, το Στύγιο ύδωρ του Μεγάλου Αλεξάνδρου είναι κομμάτια της Ελληνικής μυθολογίας και της παράστασης.

Για την υλοποίηση της παράστασης:

  • Χρειάστηκαν 8 μήνες για την ολοκλήρωση του τελικού καστ, με εργαστήρια κινησιολογίας και δύο φάσεις ακροάσεων πριν τις τελικές πρόβες.
  • Τα νερά περνούν μπροστά από τους θεατές, χωρίς εκείνοι να εισπράττουν ούτε σταγόνα.
  • Χρειάστηκε ειδική μελέτη ώστε να δημιουργηθεί η κατασκευή μέσα στην οποία μπορούν να στεγαστούν οι 4 τόννοι του νερού και να στεγανοποιηθεί το σκηνικό περιβάλλον.
  • Η πρωτότυπη μουσική γράφτηκε σε στούντιο, όμως έγιναν και ηχογραφήσεις μέσα στον υδάτινο χώρο ώστε να υπάρχει ρεαλιστικό αποτέλεσμα παράλληλα με τα παραδοσιακά μουσικά όργανα.
  • Το ένα δέκατο από τα νερά της Στύγας προοριζόταν για τον όρκο των θεών και τα υπόλοιπα εννιά αναβλύζουν από όλες τις πηγές της γης. Αυτό συμβολίζουν και οι 9 χορευτές επί σκηνής.
  • Όλο το εγχείρημα βιντεοσκοπήθηκε από την πρώτη μέρα της έναρξης έως και την ολοκλήρωσή του.

Σκηνοθεσία, χορογραφία, φωτισμοί: Παύλος Κουρτίδης
Μουσική σύνθεση: Βασίλης Τσεντούρος
Επί σκηνής: Παύλος Κουρτίδης, Ζωή Σωτηροπούλου, Ιωάννα Κορίνα Παλάσκα, Όλια Μουρουζίδου, Άγγελος Αντωνάκος, Alex Gotch, Στεφανία Σωτηροπούλου, Μαρία Βάθη, Ελενα Τσικαλά.
Διάρκεια: 72΄

 


info: Θέατρο ΠΚ, Κασομούλη 30, Ν. Κόσμος (μετρό Ν. Κόσμος), τηλ: 210 901 16 77 | Πρεμιέρα 22 Απριλίου 2017. Παραστάσεις κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 21.15 | Τιμές εισιτηρίων: 15€ (γενική είσοδος), 13€ (φοιτητικό, παιδικό, άνω των 65), 10€ (ανεργίας, ατέλειες) 

 

dancepress.gr