"Στίζω" - ομάδα χορού LOAD

stizw---omada-xoroy-load

Το Στίζω αφηγείται τα χρονικά θραύσματα από τις ιστορίες τριών γυναικών σε μια κίνηση χωρίς προδιαγεγραμμένη πορεία. Τρεις γυναίκες που βιώνουν, η κάθε μία με δικό της τρόπο, την έννοια της απώλειας, επιχειρούν να την πραγματευτούν 'συναντώντας' τους εαυτούς τους. Οι ίδιες γυναίκες 'πριν' και 'μετά'. Στη νεότητά τους βιώνουν το μέλλον ως φόβο – στην ωριμότητά τους, το παρελθόν ως βασανιστική μνήμη. Ξεδιπλώνουν την αφήγησή τους χαράζοντας στίγματα εγκλωβισμένες μέσα σε άυλα όρια, τέτοια που θα αρκούσε απλώς να περπατήσουν ελάχιστα για να τα υπερβούν.

Η ομάδα χορού LOAD δημιουργήθηκε το 2012 από τον Τάσο Μπεκιάρη. Σκοπός της είναι να προσεγγίσει την έννοια της λέξης χοροθέατρο από μια διαφορετική σκοπιά, έχοντας ως βασικό μοχλό την αφηγηματικότητα της κίνησης και τα συναισθήματα που δημιουργεί αυτή στο θεατή. Καταπιάνεται με έννοιες της καθημερινότητας που προέρχονται από την παρατήρηση του συνόλου, αλλά και του καθενός ξεχωριστά, χωρίς απαραίτητο σκοπό την «κάθαρση», αλλά περισσότερο ελπίζοντας στην αφύπνιση, τη δημιουργία σκέψεων και προβληματισμών.

Σύλληψη - χορογραφία - μουσική επιμέλεια: Τάσος Μπεκιάρης
Ερμηνεύουν αλφαβητικά: Αθανασίου Ελισάβετ, Ατζαμπού Γεωργία, Γαλάνη Ευαγγελία, Λάζαρη Μαρία, Πατσέλη Αγγέλα, Τσαγκάρη Κατερίνα
Ηθοποιός: Αδαμίδης Φαέθων
Διάρκεια: 45΄
 


info: 20, 21, 27, 28 Μαΐου 2017 | Θέατρο Άνεσις, Λ. Κηφισίας 14, Αμπελόκηποι, Αθήνα, τηλ. 210 748 88 81-2 | Ώρα έναρξης: 21.00 | Γενική είσοδος: 12€, μειωμένο / φοιτητικό / κάτοχοι κάρτας ΟΑΕΔ: 8€. Προπώληση στο ταμείο του θεάτρου Άνεσις.
 

dancepress.gr