"Στο στόμα του λύκου" από την Ομάδα ΠΛΕΥΣΙΣ

pleysis-sto-stoma-toy-lykoy-2-fwto-zafeirw-vlaxoy

Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου 2017

Άνοιγμα στην πόλη - Αθήνα

 

Η Ομάδα Πλεύσις με τον Αντώνη Κουτρουμπή και την Όλγα Γερογιαννάκη επιστρέφουν με ένα νέο σπονδυλωτό έργο, με θέμα τα διλήμματα του σύγχρονου ανθρώπου και τη λεπτή ισορροπία μεταξύ της προσωπικής επιθυμίας και των κοινωνικών συμβάσεων.

Λειτουργώντας αντιστικτικά ως προς τη συμβολική φόρτιση του Μικρού Χρηματιστηρίου Αθηνών, που παραπέμπει στον πλούτο και την υλική ευμάρεια, η σκηνική σύνθεση της ομάδας Πλεύσις έχει επίκεντρο τη φαντασία, τη μνήμη, το οικείο και την ποίηση της μικρής καθημερινής στιγμής. Χωρίς εκφερόμενο κείμενο, αλλά με μια ευδιάκριτη σωματική αφηγηματικότητα, οι ερμηνευτές δημιουργούν ποιητικές φιγούρες που κλείνουν το μάτι στη σκληρή όψη της πραγματικότητας και σχολιάζουν με μαύρο χιούμορ τα αδιέξοδα της ύπαρξης.

Ένα σύνθετο θέαμα όπου συνυπάρχουν το σωματικό θέατρο, ο σύγχρονος χορός, το θέατρο αντικειμένων, το εικαστικό περιβάλλον, η σύνθεση ηλεκτροακουστικών τοπίων, live electronics και graphic animation.

Σύλληψη - Σκηνοθεσία - Σκηνικά: Αντώνης Κουτρουμπής
Ερμηνεία - Χορογραφία: Όλγα Γερογιαννάκη, Αντώνης Κουτρουμπής
Μουσική σύνθεση - Liveelectronics: Μηνάς Εμμανουήλ
 

 

Η ομάδα Πλεύσις από τη σύστασή της (1996) κινείται στο χώρο του σωματικού θεάτρου αναπτύσσοντας μια ιδιότυπη γλώσσα θεάματος η οποία προκύπτει μέσα από το συνδυασμό θεάτρου, σύγχρονου χορού και μιμικής. Οι παραστάσεις της στηρίζονται στη σωματική εκφραστικότητα των ερμηνευτών, στον πολυμορφικό σκηνικό χώρο, που διαμορφώνεται κατά περίσταση, και στο θέατρο αντικειμένων ως βασικό ερευνητικό πεδίο της ομάδας. Με σταθερή παρουσία στην ελληνική θεατρική πραγματικότητα, η Πλεύσις εκφράζει ένα διαρκή προβληματισμό και μία αναζήτηση γύρω από την γλώσσα του σώματος. Από το 2004 ως σήμερα οι παραγωγές της ταξιδεύουν σε φεστιβάλ του εξωτερικού αποσπώντας εξαιρετικές κριτικές.

Διαβάστε συνέντευξη του Αντώνη Κουτρουμπή για την προηγούμενη δουλειά της ομάδας, με τίτλο Intimate εδώ

 


info: 23 - 26 Ιουνίου 2017 | Μικρό Χρηματιστήριο Αθηνών, Πεσμαζόγλου 1, Αθήνα | ώρα 21.00 | Τιμές εισιτηρίων: 15€, φοιτητικό: 10€, ΑΜΕΑ: 5€, ανέργων: 5€ | ηλεκτρονική αγορά εισιτηρίων εδώφωτο © Ζαφείρω Βλάχου

dancepress.gr