"69 Στάσεις" - Μέττε Ίνγκβαρτσεν

mette_ingvartsen_site_3_photo_fernanda-tafner

Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου 2017

Το έργο της Δανής χορεύτριας και χορογράφου Mette Ingvartsen (Μέτε Ίνγκβαρτσεν) διερευνά το ζήτημα της σεξουαλικότητας, την αλληλεπίδραση μεταξύ φυσικού και τεχνητού, και τα όρια μεταξύ δημόσιου και ιδιωτικού χώρου.

Στο 69 Positions, η Ίνγκβαρτσεν οδηγεί εξήντα πέντε επισκέπτες σε ένα χώρο με διάφορες περφόρμανς, ταινίες, βιβλία, κείμενα και εικόνες, τα οποία ζωντανεύουν μέσω της κίνησης και του λόγου προκειμένου το κοινό να βιώσει τη σύνδεση μεταξύ ιδιωτικής και δημόσιας σφαίρας. Η ξενάγηση σε αυτό το αρχείο γύρω από τη σεξουαλικότητα επιτρέπει στην καλλιτέχνιδα να εξερευνήσει άλυτα ζητήματα που αφορούν στις σύγχρονες σεξουαλικές πρακτικές. Τοποθετώντας τη γυμνή ανθρώπινη μορφή στο μέσον του κοινού και ενθαρρύνοντας τη συμμετοχή του, η Ίνγκβαρτσεν παραπέμπει στις ερωτικά και πολιτικά φορτισμένες περφόρμανς της δεκαετίας του ’60. To εν λόγω σόλο εγκαινιάζει ένα νέο κύκλο στο έργο της Δανής ερμηνεύτριας, με έμφαση στη σεξουαλικότητα και στη σχέση ανάμεσα στις πολιτικές του σώματος και στις κοινωνικές δομές.

Η παράσταση είναι ακατάλληλη για ανηλίκους. Το κοινό θα βρίσκεται επί σκηνής μαζί με την καλλιτέχνιδα και θα μετακινείται κατά βούληση. Κατά διαστήματα μπορούν να κάθονται στο πάτωμα. Δεν υπάρχουν καρέκλες. Η παράσταση είναι στα αγγλικά χωρίς υπέρτιτλους.

Η Ινγκβαρτσεν έχει παρουσιάσει δουλειά της στο Φεστιβάλ Χορού τη Καλαμάτας το 2014. Διαβάστε περισσότερα εδώ

Σύλληψη - Χορογραφία - Ερμηνεία: Μέτε Ίνγκβαρτσεν
Μουσική: Will Guthrie (Breaking Bones)
Δραματουργία: Bojana Cvejic
Δάρκεια: 105΄
 


info:  1 - 3 Ιουλίου 2017 | Πειραιώς 260 (Κτήριο Β), Ταύρος, Αθήνα τηλ. 210 92 82 900 | Ώρα έναρξης: 21.00 | Τιμές εισιτηρίων: κανονικό 15€ - 20€, φοιτητικό: 10€, ΑΜΕΑ, ανέργων: 5€.


 

dancepress.gr