"Γλυκός πυρετός" - Πέρε Φάουρα

pere_faura_site_4

Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου 2017

Ο Καταλανός χορογράφος Pere Faura (Πέρε Φάουρα) ενσωματώνει στο έργο του στοιχεία της ποπ κουλτούρας και τα επαναδιατυπώνει σε εμφανώς θεατρική φόρμα.

Το Sweet Fever, που εντάσσεται στην τριλογία Sweet Suites, αποτελεί μια χορογραφία-λούπα με αφετηρία τον εμβληματικό χορό της «Fever Night» από τη θρυλική ταινία "Πυρετός το Σαββατόβραδο". Η χορογραφία του Φάουρα προορίζεται να ερμηνευθεί από ομάδα εθελοντών και επαγγελματιών χορευτών και δομείται με τη μορφή επανάληψης, που ξεκινά από την πιστή ανάπλαση της αρχικής χορογραφίας και, με την εισαγωγή σταδιακών αλλαγών, φτάνει στο σημείο της πλήρους παραμόρφωσής της.

Η παράσταση βρίσκεται σε διάλογο με ποικίλα θεατρικά στοιχεία, βίντεο, μουσική, φώτα, κ.ά. Ο καλλιτέχνης επανερμηνεύει και επενδύει εκ νέου με νόημα μια διάσημη χορογραφία σ’ ένα τελετουργικό, εκστατικό ταξίδι που ειρωνεύεται το διαρκές κυνήγι των απολαύσεων: αντιπαραθέτει την εικονική ευτυχία της αναπαράστασης του χορού στη μεγάλη οθόνη, με τη σωματική ευχαρίστηση του πραγματικού βιώματος.

Θα ακολουθήσει ντίσκο πάρτι!

Σύλληψη - Σκηνοθεσία: Πέρε Φάουρα
Βοηθός εργαστηρίου και χορευτής: Javi Vaquero
Με τη συμμετοχή εθελοντών και επαγγελματιών χορευτών από την ομάδα του Πέρε Φάουρα
 

Ο Πέρε Φάουρα έχει εμφανιστεί στο 14ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας

 


info: Bios, Πειραιώς 84, Αθήνα - τηλ.  210 342 53 35  | ώρα έναρξης 21.00 | Τιμές εισιτηρίων: κανονικό 15€, φοιτητικό: 10€, ΑΜΕΑ, ανέργων: 5€. Πληροφορίες για αγορά εισιτηρίων εδώ


 

dancepress.gr