"Γράμμα σ’ έναν άντρα" - Μιχαήλ Μπαρίσνικοφ

r_wilson-m_baryshnikov_letter_to_a_man_site_2

Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου 2017

"Γράμμα σ’ έναν άντρα / Βασισμένο στα ημερολόγια του Νιζίνσκι"
 

Οι σπουδαίοι Ρόμπερτ Γουίλσον και Μιχαήλ Μπαρίσνικοφ ενώνουν τις δυνάμεις τους για να διεισδύσουν στο διαλυμένο μυαλό ενός από τους διασημότερους χορευτές όλων των εποχών, του Βάσλαβ Νιζίνσκι.

Η σόλο παράσταση με πρωταγωνιστή τον Μιχαήλ Μπαρίσνικοφ βασίζεται στα ημερολόγια του Νιζίνσκι, ένα πραγματικό έργο τέχνης που καταγράφει την κάθοδο του εμβληματικού χορευτή στην τρέλα, ενώ παράλληλα σκιαγραφεί τη βασανισμένη σεξουαλικότητα και πνευματικότητά του, όπως επίσης και την τρικυμιώδη σχέση του με τον ιδρυτή των Ρωσικών Μπαλέτων, ιμπρεσάριο Σεργκέι Ντιαγκίλεφ, στον οποίον αναφέρεται και το γράμμα του τίτλου.

Η παρτιτούρα του Χαλ Γουίλνερ, εν είδει κολάζ, συνυφαίνει ηχητικά αποσπάσματα από το ημερολόγιο με τραγούδια και μουσικές των Τομ Γουέιτς, Άρβο Περτ, Χένρυ Μαντσίνι και του Σοβιετικού φουτουριστή συνθέτη Αλεξάντερ Μοσόλοφ.

Γοητευμένος εδώ και χρόνια από το ημερολόγιο του Νιζίνσκυ, ο Μπαρίσνικοφ, κορυφαίος χορευτής της γενιάς του, άλλοτε χορεύει και άλλοτε τρεκλίζει μέσα στο τοπίο του Γουίλσον, καθώς παρουσιάζει μιαν εκπληκτική, συγκινητική μαρτυρία των τελευταίων στιγμών διαύγειας στη ζωή του Νιζίνσκι. Όπως έγραψε ο Χένρυ Μίλλερ: «Αν δεν είχε καταλήξει στο άσυλο, ο Νιζίνσκι-συγγραφέας θα γινόταν ισάξιος με τον Νιζίνσκι-χορευτή».

Σκηνοθεσία - Σκηνικά - Σύλληψη φωτισμών: Ρόμπερτ Γουίλσον, Μιχαήλ Μπαρίσνικοφ
Κείμενο: Christian Dumais-Lvowski
Μουσική: Hal Willner
Συνεργασία σε ζητήματα κίνησης και ομιλούμενου κειμένου: Lucinda Childs
Διάρκεια: 80΄ χωρίς διάλειμμα

Διαβάστε περισσότερα για το έργο εδώ

 


info: 10 - 13 Ιουλίου 2017 | Στέγη Ιδρύματος Ωνάση (κεντρική σκηνή), Λ. Συγγρού 107 – 109, Αθήνα (μετρό Συγγρού-Φιξ) │ Ώρα έναρξης: 21.00 │Τιμές εισιτηρίων: κανονικό 35€ - 65€, φοιτητικό: 25€, ΑΜΕΑ 15€, ανέργων: 20€. Πληροφορίες για αγορά εισιτηρίων εδώ


 

 

dancepress.gr