"Ανύποπτος χρόνος", της Αντιγόνης Γύρα

kinhthras--tasssos-venetsanopoulos-2-web

23ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας


Ο Ανύποπτος Χρόνος είναι ένα ερευνητικό καλλιτεχνικό εγχείρημα το οποίο δημιουργήθηκε από την ομάδα επαγγελματιών και ερασιτεχνών του Κινητήρα κατά τη διάρκεια μιας χρονιάς. Η παράσταση είναι εμπνευσμένη από το ομώνυμο ποίημα του Χρήστου Πολυμενάκου, που εξερευνά τη διάρκεια του χρόνου σε σχέση με τη στιγμή όπου ξαφνικά όλα αλλάζουν – λίγο ή πολύ.

Μια μεγάλη ομάδα ανθρώπων κινείται κυκλικά, μαζί, σε όλη τη διάρκεια του έργου, ενώ η κυκλικότητα αυτή, που δημιουργείται από την αίσθηση του αντικειμενικού χρόνου, διακόπτεται από μικρά ή μεγάλα γεγονότα που συμβαίνουν σε ανύποπτο χρόνο, δημιουργώντας ανατροπές στη συνεχόμενη ροή. Όπως ακριβώς γίνεται και στη ζωή μας το πετάρισμα μιας πεταλούδας, μια λακούβα στο δρόμο, ένας αιφνίδιος θάνατος, ένας έρωτας συμβαίνουν σε μια στιγμή, και αυτή η στιγμή, σε ανύποπτο χρόνο, μας αλλάζει. Ο Ανύποπτος Χρόνος αποδεικνύεται για τους δημιουργούς του όλο και πιο προφητικός: κάθε μέρα που περνά, η ανθρωπότητα μπαίνει όλο και πιο βαθιά στο σκοτάδι.

Η παράσταση έχει κυριολεκτικά δημιουργηθεί σε ανύποπτο χρόνο και κουβαλά τη συλλογική μνήμη όλων των ανθρώπων που κατά τη διάρκεια αυτής της χρονιάς πέρασαν από τις πρόβες της, οι οποίες ήταν –και είναι– ανοιχτές στα μέλη της ομάδας του Κινητήρα, αλλά και στους καλεσμένους Έλληνες και ξένους που ζουν κατά καιρούς μέσα στο στούντιο. Συμμετέχουν πάνω από 20 χορευτές.

Σύλληψη, Χορογραφία: Αντιγόνη Γύρα & η ομάδα
Δραματουργία: Χρήστος Πολυμενάκος, Άννα Τσίχλη-Μπουασσοννά

Παίρνουν μέρος Βίκυ Αδάμου, Πάολα Απαρίσιο, Ιάσονας Βενετσανόπουλος, Αλέξης Βιδαλάκης, Χαρά Γιαννακοπούλου, Kike Garcia, Κωστής Δασκαλάκης, Μαριλένα Δασκαρόλη, Ανθή Θεοφιλίδου, Χρήστος Καλκάνης, Ιωάννα Καμπυλαυκά, Δέσποινα Κωστελίδου, Άρτεμις Λαμπίρη, Κατερίνα Λιόντη, Μάγδα Μάστορα, Σμαράγδη Μιχαλακάκου, Γιάννης Μιχαλακούκος, Αγγελική Παπαδία, Εξαρμενία Παππά, Ευγενία Σιγαλού, Φάνια Χρηστίδη κ.ά. Guest: Φλώρα Καλομοίρη
Διάρκεια: 65΄
 


info: 16 Ιουλίου 2017 | Κεντρική Πλατεία Καλαμάτας | ώρα: 20.00 | Είσοδος ελεύθερη | www.kalamatadancefestival.gr


 

dancepress.gr