«Η Στύγα, θεά των υδάτων», για δεύτερη σεζόν

styga_3---dancepressgr--2

Ο χορογράφος Παύλος Κουρτίδης και η ομάδα του αφού ταξίδεψαν με την τελευταία τους παράσταση ΣΤΥΓΑ, η θεά των Υδάτων στον ιστορικό δήμο της Τριφυλίας, στη Μεσσηνία, επανέροχνται στο θέατρο ΠΚ για 12 ακόμη παραστάσεις.

Το έργο με 8 χορευτές επί σκηνής και.. 4 τόννους νερό, θα παρουσιαστεί σε ένα από τα πιο ιδιαίτερα θέατρα της Ελλάδας, το πέτρινο Ανοιχτό Θέατρο στα Πλατάνια Τριφυλίας χωρητικότητας 1.300 θέσεων, το οποίο βρίσκεται στις παρυφές του χωριού πάνω από τους καταρράκτες της Νέδας, απέναντι από τον Επικούρειο Απόλλωνα και την αρχαία Φιγαλεία, με θέα το Ιόνιο Πέλαγος. Ένας μοναδικός χώρος που δίνει την αίσθηση ότι η ΣΤΥΓΑ, η θεά των Υδάτων θα παρουσιαστεί στο φυσικό της χώρο, ενώ με την επιστροφή της θα δώσει λίγες ακόμη παραστάσεις στην Αθήνα.

Για πρώτη φορά ο σύγχρονος χορός καταπιάνεται με την πιο αντιπροσωπευτική θεότητα των υδάτων της ελληνικής μυθολογίας, τη θεά Στύγα. Μία μοναδική σύγχρονη αναβίωση του μύθου της Στύγας, η οποία 'ζωντανεύει' για πρώτη φορά επί σκηνής. Τα αθάνατα νερά του Αχιλλέα, η Νίκη της Σαμοθράκης, κόρη της Στύγας, το Στύγιο ύδωρ του Μεγάλου Αλεξάνδρου είναι κομμάτια της Ελληνικής μυθολογίας και της παράστασης. Ένα ταξίδι από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα. Το νερό, πηγή και σύμβολο ζωής, έγινε από τα πανάρχαια χρόνια αντικείμενο λατρείας όλων των λαών και για πρώτη φορά ο μύθος του ζωντανεύει και τα νερά γίνονται ‘Μαυρονέρια’.

«Ύστερα από τόσα χρόνια δημιουργίας παραστάσεων, η “ΣΤΥΓΑ, η θεά των υδάτων” δεν είναι μία ακόμη παράσταση, είναι για μένα σταθμός. Πίστεψα και αγάπησα όλο το εγχείρημα, η κάθε στιγμή από την προετοιμασία της παράστασης μέχρι και σήμερα είναι μοναδική. Η ανταπόκριση του κόσμου ξεπέρασε κάθε προσδοκία και αυτό μας γεμίζει χαρά και ευθύνη» - Παύλος Κουρτίδης.

Σκηνοθεσία, χορογραφία, φωτισμοί: Παύλος Κουρτίδης
Μουσική Σύνθεση: Βασίλης Τσεντούρος
Επί σκηνής: Παύλος Κουρτίδης, Ζωή Σωτηροπούλου, Ιωάννα Κορίνα Παλάσκα, Όλια Μουρουζίδου, Άγγελος Αντωνάκος, Στεφανία Σωτηροπούλου, Μαρία Βάθη, Έλενα Τσικαλά - Βαφέα  
Διάρκεια: 72΄
 


info: Θέατρο ΠΚ, Κασομούλη 30, Ν. Κόσμος (μετρό Ν. Κόσμος), τηλ: 210 901 16 77 | Πρεμιέρα 14 Οκτωβρίου 2017. Παραστάσεις κάθε Σάββατο και Κυριακή, εως και τις 19 Νοεμβρίου | Ώρα έναρξης: 21.15 | Τιμές εισιτηρίων: 15€ (γενική είσοδος), 13€ (φοιτητικό, παιδικό, άνω των 65), 10€ (ανεργίας, ατέλειες)


 

dancepress.gr