Η Σβετλάνα Ζαχάροβα με το "Amore" στο Μέγαρο

photo-by-batyr-annadurdyev_16

Η κορυφαία Σβετλάνα Ζαχάροβα επισκέπτεται την Αθήνα για μια παράσταση σπονδυλωτή με τίτλο Amore. Οι φημισμένοι χορογράφοι Patrick de Bana, Marguerite Donlon και Γιούρι Ποσόκοφ, με κοινή αναφορά στην έννοια «αγάπη», δημιούργησαν αποκλειστικά για τη Σβετλάνα τρεις αριστουργηματικές χορογραφίες. Μαζί της στη σκηνή, τρεις κορυφαίοι σολίστ των Μπολσόι, ο Ντένις Ροντκίν, ο Ντένις Σαβίν και ο Μιχαΐλ Λομπούχιν, το νέο χορευτικό ίνδαλμα της Ρωσίας, μαζί με 20 σολίστ.

Όπως λέει η ίδια, το Amore το έκανε «γιατί και οι τρείς πράξεις αντιπροσωπεύουν τρεις διαφορετικές πτυχές της αγάπης και η αγάπη πρέπει να είναι παρούσα σ’ όλη την παράσταση. Και ο τίτλος είναι απλά μία λέξη που δεν χρειάζεται μετάφραση…».

  • Francesca da Rimini, σε χορογραφία του Yuri Possokhov, μόνιμου χορογράφου και καλλιτεχνικού διευθυντή του μπαλέτου του Σαν Φρανσίσκο. Αφηγείται την τραγική ιστορία δύο εραστών που καταδικάστηκαν στην αιώνια τιμωρία.
  • Rain Before it Falls, λιμπρέτο για τρεις σολίστες, σε χορογραφία του καλλιτεχνικού διευθυντή του Vienna State Ballet, διάσημου χορογράφου Patrick de Bana, που μάλιστα ερμηνεύει κι έναν από τους ρόλους. Μυστηριακό, ατμοσφαιρικό και αφαιρετικό, το έργο συνδυάζει μ’ ένα μοναδικό τρόπο την κλασική μουσική του Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπάχ και του Οτορίνο Ρεσπίγκι, με τα μοντέρνα ηλεκτρονικά ακούσματα του Κάρλος Πίνα-Κουιντάτα.
  • Strokes Through the Tail, σε χορογραφία της Marguerite Donlon από την περίφημη Donlon Dance Collective του Βερολίνου. Ένα εξαιρετικό φινάλε, στηριγμένο πάνω στην 40η συμφωνία του Μότσαρτ και με κοστούμια του διάσημου σχεδιαστή Igor Chapurin.

 Το Amore έκανε παγκόσμια πρεμιέρα τον Μάιο του 2017, στο Θέατρο Luciano Pavarotti της Μοντένα (Ιταλία).

Η Σβετλάνα Ζαχάροβα άρχισε σπουδές χορού στα 10 χρόνια της, στη σχολή του Κιέβου. Σε ηλικία 15 ετών βραβεύθηκε στο διαγωνισμό της φημισμένης Ακαδημίας Βαγκάνοβα της Αγίας Πετρούπολης και εισήχθει στην τελευταία τάξη, γεγονός πρωτοφανές στην ιστορία της Ακαδημίας. Το 1996, μόλις 17 ετών, εντάχθηκε στα Μπαλέτα Kirov (Mariinsky) της Αγίας Πετρούπολης και ένα χρόνο αργότερα έγινε σολίστ, ερμηνεύοντας με μεγάλη επιτυχία τη Ζιζέλ. Το 2003 αποδέχεται την πρόσκληση των Μπολσόι, γίνεται η Prima Αssoluta του διάσημου μπαλέτου και ερμηνεύει ανεπανάληπτα όλους τους πρώτους ρόλους του παγκόσμιου κλασικού ρεπερτορίου. Από το 2000 επίσης συνεργάζεται ανελλιπώς με το New York City Ballet, τις Όπερες Παρισιού και Ρώμης, τα Μπαλέτα του Τόκιο, το American Ballet Theatre και τη Σκάλα του Μιλάνου. Ανάμεσα στα βραβεία που έχει αποσπάσει, ξεχωρίζει ο τίτλος «Καλλιτέχνης του Λαού της Ρωσίας». Το 2008 εξελέγη βουλευτής του Ρωσικού Κοινοβουλίου.

 


info: Μεγάρο Μουσικής Αθηνών (Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης), Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα, (μετρό Μέγαρο Μουσικής) | ώρα: 20.30 | Τιμές εισιτηρίων: 35€, 60€, 80€, 100€ (Διακεκριμένη Ζώνη). Ειδικές τιμές: 25€ (Φοιτητές, νέοι, άνεργοι, ΑΜΕΑ). Αγορά μέσω internet στο: www.megaron.gr - Τηλεφωνικές κρατήσεις: 210 728 23 33 – Πληροφορίες: 210 725 85 10


 

dancepress.gr