"Σώμα σε 64 κινήσεις" - Svalbard Company

body-in-64-movements-photo-by--karol-jarek-23---antigrafh--2

Η Svalbard Company έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Μια από τις σημαντικότερες ομάδες σωματικού θεάτρου και σύγχρονου τσίρκου της Ευρώπης, άρτι αφιχθείσα από το Fringe Festival του Εδιμβούργου, συμπράττει με την ελληνίδα χορογράφο Μαρία Λάππα για να παρουσιάσουν, μαζί με τέσσερεις Έλληνες περφόρμερς, την παράσταση Σώμα σε 64 κινήσεις.

Μέσα από 8 σπονδυλωτές εικόνες-σχήματα η χορογράφος Μαρία Λάππα δημιουργεί ένα γλυπτικό υβρίδιο χοροθεάτρου, ακροβασίας και ιαπωνικού Butoh. Μέσω της εικαστικής εγκατάστασης επιθυμεί να αναδείξει χορογραφικά, την υπαρξιακή γεωμετρία του ανθρωπίνου σώματος και τις δυνάμεις που ασκούν επιρροή στην μεταμορφωτική του τάση.

Η Μορφή-Σώμα αναζητεί την σφαιρικότητα της, χωρίς τον φόβο την σύνθλιψης. «Ποιο σχήμα χρειάζεται να πάρω για να χωρέσω μέσα στον κόσμο;» είναι η ερώτηση που αιωρείται κατά της διάρκεια της παράστασης. Το ανθρώπινο σώμα είναι μια εξίσωση απολύτρωσης .

Το ανθρώπινο σώμα συλλαμβάνεται, ως μια ρευστή γεωμετρική μορφή που μεταβάλλεται συνεχώς. Στην προσπάθεια του να τοπογραφήσει το σύμπαν που το περιβάλει, το σώμα-μορφή καταδύεται σε ανοίκειους ψυχικούς τόπους, όπου οι συνισταμένες δυνάμεις είναι πλέον δυσπερiγραπτες και η κάθε τύπου στρατηγική καταλήγει πάντα στο ίδιο αποτέλεσμα: ο Θάνατος είναι μια πίστα από αναποδογυρισμένα ποτήρια γεμάτα χρυσάνθεμα.

Καθόλη την διάρκεια της παράστασης ακούγονται σε 5 γλώσσες, ποιήματα και αποσπάσματα κειμένων των: Δημήτρη Δημητριάδη, Νικολάου Κάλλα, Allen Ginsberg, Samuel Beckett, Γιώργου Βαφόπουλου, όπως και κείμενα των χορευτών που γράφτηκαν κατά την διάρκεια της δημιουργικής διαδικασίας.

Χορογραφία / Εικαστική Επιμέλεια: Μαρία Λάππα
Πρωτότυπη  ζωντανή μουσική: Robert Moon Smith
Μουσικοί επί σκηνής :Robert Moon Smith/Σόνια Μπαξεβάνη
Ερμηνεύουν: Ελένη Καναβού, Tom Brand, Robert Moon Smith, Simon John Wiborn, Ειρήνη Αποστολάτου, Μυρτώ Πετροχείλου, Αλέξης Ακροβατάκης, Κωνσταντίνα Τρίμμη
Φωτογραφία: Karol Jarek.

 


info: 14, 15, 21 & 22 Φεβρουαρίου 2018 | Σύγχρονο Θέατρo, Ευμολπιδών  45, Γκάζι, Αθήνα, τηλ. Κρατήσεων : 210 346 43 80, 6946 458 465 | Ώρα έναρξης: 21.15 | Τιμή εισιτηρίου: 15€, 12€ (Ανέργων)


 

dancepress.gr