Έρωτας & Επανάσταση Μέρος ΙΙ - Ανδρονίκη Μαραθάκη

normal_ena_masturdating__promo5

Εna Masturdating

“Masturdating” ή αυτοραντεβού ονομάστηκε τα τελευταία χρόνια το ραντεβού με τον ίδιο μας τον εαυτό για τη πραγματοποίηση μιας δράσης (π.χ. γεύμα, σινεμά, παράσταση, κ.α.).

Με σαφή υπαινιγμό στην λέξη masturbation (αυνανισμός ή ονανισμός), μίας λέξης και μίας σεξουαλικότητας που δεν συζητήθηκε όσο καμία άλλη τους τρεις τελευταίους αιώνες, 7 ερμηνευτές προετοιμάζονται για ένα masturdating στην πρωτοχρονιάτικη συναυλία της Φιλαρμονικής της Βιέννης. Η σύνδεση με το κοινωνικά προσδοκόμενο είναι μοιραία. Το ερώτημα είναι πως αυτή η σύνδεση επηρεάζει τη σχέση με τον εαυτό τους και με τους άλλους. Φορούν τα καλά τους και διαπραγματεύονται την σχέση τους με μία επίπεδη επιφάνεια σε ένα διάλογο-μονόλογο, σε μία ομολογία όπου το υποκείμενο που μιλά συμπίπτει με το υποκείμενο που εκφέρει.

Το έργο εμπνέεται από την ιστορία της σεξουαλικότητας του αυνανισμού, διαπερνά τα στάδιά της από τον 17ο αιώνα έως και σήμερα, χωρίς εν τέλει ποτέ να ξεπερνά εντελώς το προηγούμενο. Ξεκινά ως συμβάν, γίνεται “λάθος δρόμος ή αυτό-μολυσματικό βίτσιο που μπορεί να προκαλέσει ακόμη και το θάνατο” και καταλήγει να αποτελεί “πρακτική ατομικής αυτονομίας, σεξουαλικού δυναμισμού και αγάπης προς τον εαυτό”. Σημερινά φαινόμενα όπως ομαδικοί αυνανισμοί, διαδικτυακές κοινότητες live αυνανιζόμενων, καθώς και φαινόμενα όπως solo-γάμοι, coaching για να ερωτευτείς, δίκτυα που εμφανίζουν τη διαθεσιμότητα γειτόνων για sex, ομολογούν κάτι άλλο στον τρόπο που αντιλαμβάνεται ο σύγχρονος άνθρωπος τον έρωτα.

Παράλληλα, τα 7 σόλο που έχουν προετοιμαστεί και η παράσταση η ίδια, συνθέτουν όλα μαζί μία ομολογία επιτέλεσης, μία αμοιβαία συνάρθρωση όπου επί της ουσίας οι συμμετέχοντες, θεατής-ερμηνευτής-δημιουργός, μόνο να φανταστούμε μπορούμε τις επιθυμίες του άλλου.

Ιδέα – Δημιουργία: Ανδρονίκη Μαραθάκη
Ερμηνευτές: Ματίνα Κοκολάκη, Εμμανουέλα Κορκή, Λουκιανή Παπαδάκη, Άρης Παπαδόπουλος, Μάρθα Πασακοπούλου, Μαρία Πασχαλίδου, Αχιλλέας Χαρίσκος
Διάρκεια: 45 λεπτά

Η Ανδρονίκη Μαραθάκη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1981. Αρχικά σπούδασε στη σχολή Συντήρησης Αρχαιοτήτων και ‘Εργων Τέχνης (Αθήνα) και μετά αλλάζοντας κατεύθυνση σπούδασε χορό στην επαγγελματική σχολή της Δ. Γρηγοριάδου. Κερδίζοντας την υποτροφία του Ι.Κ.Υ. συνέχισε τις σπουδές της σε μεταπτυχιακό επίπεδο στο Λονδίνο, στο University of London, C.S.S.D (ΜΑ Performance Practices and Research). Η έρευνά της μέσω της πρακτικής του χορού αφορά στη σύνθεση χορογραφίας και έχει παρουσιαστεί σε δύο ερευνητικά συνέδρια των performance studies και σε φεστιβάλ χορού (Λονδίνο, Αθήνα). Αναπτύσσει αυτό που η ίδια αποκαλεί “μετατροποιήσιμες / διαμορφώσιμες χορογραφίες” (“modulated choreographies”) και η διδασκαλία της αφορά τη σχέση κίνησης και έννοιας του performing.
 


info: 1, 2, 3, 4, 5, 6 Φεβρουαρίου 2018 | Art Factory – Τεχνοστάσιο, (αίθουσα 2ου ορόφου), Πειραιώς 178 & Λαμίας 6, Ταύρος, Τηλέφωνο κρατήσεων: 211.410 09 62  | Ώρα έναρξης: 21.00 | Εισιτήρια: 10€ (Γενική είσοδος) – Περιορισμένος αριθμός θέσεων


 

dancepress.gr