3ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κλασικού και Σύγχρονου Χορού

180228_morg

Όλα είναι έτοιμα για το «3ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κλασικού & Σύγχρονου Χορού», που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 4 Μαρτίου 2018, στο θέατρο του Κολλεγίου Αθηνών (Ψυχικό). Στον διαγωνισμό θα λάβουν μέρος περισσότεροι από 400 χορευτές και χορεύτριες από την Ελλάδα και την Κύπρο, σε μια εκδήλωση - γιορτή για το ελληνικό μπαλέτο.

Το πρόγραμμα του «3ου Πανελληνίου Πρωταθλήματος Κλασικού & Σύγχρονου Χορού» θα αρχίσει στις 9.00 το πρωί, με μπαλέτο Solo Pre Junior. Θα ακολουθήσουν μπαλέτο, νεοκλασικό, σύγχρονο και μοντέρνο στις ηλικιακές κατηγορίες παίδων και εφήβων και το 1ο μέρος θα ολοκληρωθεί με τις απονομές στις 17.40. Στις 18.00 τη «σκυτάλη» θα πάρουν οι άνδρες και οι γυναίκες, καθώς και οι επαγγελματίες. Τα προγράμματα που θα παρουσιάσουν όλοι οι διαγωνιζόμενοι, αναμένονται εντυπωσιακά και οι θεατές που θα βρεθούν στο θέατρο του Κολλεγίου Αθηνών θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα μοναδικό θέαμα.

«Κάθε ευκαιρία να συναντηθούν σε μία κοινή εκδήλωση τόσοι πολλοί άνθρωποι του χορού, είναι από μόνη της πολύτιμη και σημαντική. Πολύ περισσότερο όταν πρόκειται για ένα διαγωνισμό που προάγει το επίπεδο του κλασικού και σύγχρονου χορού, το πνεύμα συνεργασίας και τον ευγενή συναγωνισμό μεταξύ ταλαντούχων και φιλόδοξων χορευτών... Νέοι χορευτές, παιδιά και έφηβοι, δάσκαλοι χορού και χορογράφοι, κριτική επιτροπή, γονείς και κοινό από την Ελλάδα και την Κύπρο θα βρεθούν στις 4 Μαρτίου στο «3ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κλασικού και Σύγχρονου Χορού», τόνισε η Πέννυ Διαμαντοπούλου, μέλος της Κριτικής Επιτροπής και χορογράφος στην ΚΣΟΤ και την ομάδα χορού "ΑΡΘΡΩΣΙΣ».

Και αυτή τη χρονιά στην Κριτική Επιτροπή θα βρίσκονται αναγνωρισμένοι χορευτές και χορογράφοι από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Εκτός από την κ. Διαμαντοπούλου τις προσπάθειες των χορευτών θα αξιολογήσουν, μεταξύ άλλων, η  Ελένη Κλάδου (ενεργό μέλος του διδακτικού προσωπικού της Ανώτερης Επαγγελματικής Σχολής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής), η Olga Jurbina και ο Bledi Latifi (χορευτές της Εθνικής Λυρικής Σκηνής), η Ζωή Ευσταθίου (δασκάλα χορού σε σχολές της Ευρώπης και χορεύτρια στην ομάδα "Rosas" της Anne Teresa De Keersmaeker), καθώς επίσης και η Ramona Palade (μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής των διεθνών διαγωνισμών, Young Star Ballet Competition (Sibiu, Romania), International Ballet and Contemporary Dance Competition, Domenico Modugno” (Lecce, Italy).

Οι κορυφαίες χορευτές και χορεύτριες που θα αναδειχθούν από το «3ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κλασικού & Σύγχρονου Χορού» θα έχουν την ευκαιρία να εκπροσωπήσουν την Ελλάδα σε δύο σημαντικούς διεθνείς διαγωνισμούς. Οι διοργανωτές εξασφάλισαν σημαντικές συνεργασίες με το «International Ballet & Contemporary Dance Competition Domenico Modugno» στην Ιταλία και το «Young Stars Ballet Competition» στη Ρουμανία. Όσοι διαγωνιζόμενοι συγκεντρώσουν τις υψηλότερες βαθμολογίες, θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τις χορογραφίες τους ως εκπρόσωποι της Ελλάδος στο εξωτερικό.
 


info: Κυριακή 4 Μαρτίου 2018 | Θέατρο Κολλεγίου Αθήνων, Στεφάνου Δέλτα 15, Ψυχικό, Αθήνα | ώρας διεξαγωγής: 09.00 - 23.00 | πληροφορίες www.morgana.gr


 

dancepress.gr