"Σουμπερτιάνα" - της Αναστασίας Λύρα

mousikesstigmes_2christinasarlami

Η παράσταση Schubertiana είναι ένα συγκινητικό, χορευτικό αφιέρωμα σε δύο μέρη, στη μουσική του Φραντς Σούμπερτ και απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες.

Στο 1ο μέρος, το Opus 100 Duo βασίζεται σε μουσικά αποσπάσματα ενός από τα δημοφιλέστερα έργα του συνθέτη, το πιάνο τρίο Opus 100. Παράλληλα, το έργο έχει ως θεματική αφετηρία την ανθρώπινη δυάδα, ενωμένη και χωρισμένη, από κοντά κι από μακριά, εκτεθειμένη στο σκηνικό χώρο και το χρόνο, όπως τον ενεργοποιεί και τον νοηματοδοτεί ο ήχος της μουσικής. Ο θεατής καλείται να παρατηρήσει και να στοχαστεί πάνω στη φύση και το νόημα της μονάδας και της δυάδας και στις εντάσεις των μετασχηματισμών της, καθώς και πάνω στο παράδειγμα μιας ενισχυμένης διαφορετικότητας στη σωματική - κινητική ταυτότητα των δύο συν-χορευτριών.

Στο 2ο μέρος, το σόλο Μουσικές Στιγμές της Τιτής Αντωνοπούλου δανείζεται τον τίτλο του από το ομώνυμο έργο του συνθέτη. Πρόκειται για ένα χορό με θέμα τη μουσική και με δραματουργικό επίκεντρο τη μορφή ενός μικρού παλιάτσου-κλόουν, που ξέρει πώς να επικοινωνεί χωρίς λόγια, εξίσου αποτελεσματικά, με κάθε είδους κοινό και προπαντός με όλες τις ηλικίες. Η μοναδικότητα της παρουσίας και της προσωπικής κινητικής γλώσσας της χορεύτριας, σε συνδυασμό με την μοναδικότητα της στιγμής της παράστασης, για χορεύτρια και θεατές ταυτόχρονα, υπόσχεται μια συναρπαστική εξίσωση απείρων πιθανοτήτων πρωτοφανών μορφών, στο χώρο και τον χρόνο.

  • Οpus 100 Duo

Μουσική: Φραντς Σούμπερτ
Ερμηνεία μουσικής: πιάνο τρίο Opus 100, Beaux ArtsTrio
Χορογραφία, κοστούμια, φωτισμοί: Αναστασία Λύρα
Χορός: Κατερίνα Αβραμόπουλου, Αναστασία Λύρα
Διάρκεια: 28 λεπτά

  • Μουσικές Στιγμές

Μουσική: Φραντς Σούμπερτ
Ερμηνεία μουσικής: Moments musicaux, Γκρίγκορι Σοκόλοφ
Χορογραφία, κοστούμια, φωτισμοί: Αναστασία Λύρα
Χορός: Τιτή Αντωνοπούλου
Διάρκεια: 30 λεπτά
 


info: Μικροσκοπικό Θέατρο, Δεξίππου 5 & πλατεία Tαξιαρχών, Πλάκα (Μετρό Μοναστηράκι). Πληροφορίες - κρατήσεις θέσεων: 697 445 0680 | Εισιτήριο:10€ (γενική είσοδος), 5€ (μειωμένο) | Ώρα έναρξης: 20.00 |  Ημερομηνίες παραστάσεων: Σάββατο 17 Μαρτίου 2018, Σάββατο 21 Απριλίου 2018, Σάββατο 19 Mαΐου 2018


 

dancepress.gr