“Περί Σώματος”, της Στέφανι Τσάκωνα

web2

Η παράσταση Περί σώματος.. εμπνέεται από τον "Τίμαιο" του Πλάτωνα και περιλαμβάνει χορό, κίνηση και λόγο. Πραγματεύεται το ανθρώπινο σώμα, τη γέννηση, τον έρωτα, τον θάνατο, την ντροπή, την ομορφιά και την ασχήμια, το γήρας. Αναφέρεται στο εύθραυστο του σώματος, την παραμόρφωση του, στο ναρκισσισμό και την κοινωνική καθοδήγηση μέσω προτύπων.

Τα πέντε στοιχεία της φύσης η φωτιά, η γη, το νερό, ο αέρας και ο αιθέρας (πεμπτουσία) δημιουργούν έναν άνθρωπο-σύμβολο. Εκείνος κινείται από ένα κατώτερο επίπεδο σε ένα ανώτερο. Ένας συμπαντικός χορός συνδέει τον μικρόκοσμο (ανθρώπινο σώμα) με τον μακρόκοσμο (σύμπαν). Θα ακουστούν ποιήματα των Κ.Π. Καβάφη, Τίτου Πατρίκιου και της Στέφανι Τσάκωνα.

Σημείωμα χορογράφου - σκηνοθέτη: "Πριν 12 περίπου χρόνια, παρουσίασα το έργο Περί Ψυχής. Μία τριλογία με κεντρικό άξονα το θυμικό. Αμφιθυμία - Επιθυμία - Ευθυμία. Φέτος θα παρουσιάσω το έργο Περί Σώματος.., ένα έργο που δουλεύω πολλά χρόνια και ήρθε το πλήρωμα του χρόνου να πραγματοποιηθεί. Πρόκειται για παράσταση που μιλάει για τη γέννηση, τη ζωή, τον θάνατο, τις αισθήσεις, την σύνδεσή του με το αόρατο".

Σύλληψη - χορογραφία - σκηνοθεσία: Στέφανι Τσάκωνα
Ερμηνεύουν με αλφαβητική σειρά: Κρισάνα Αλεφαντινού, Νικόλ Δημητρακοπούλου Λευτέρης Καταχανάς, Καλλιόπη Καραμάνη, Δέσποινα Κυριακίδη, Περικλής Σκορδίλης
Ακούγεται η φωνή του ηθοποιού Χριστόδουλου Στυλιανού.
Διάρκεια παράστασης: 60΄ χωρίς διάλειμμα
 


info : 16, 19, 23 & 26 Απριλίου 2018 | θέατρο Olvio, Φαλαισίας 7, Βοτανικός (στάση Μετρό Κεραμεικός), τηλ.: 210 341 41 18 | Ώρα έναρξης 21:15 | Τιμές εισιτηρίων: γενική είσοδος 12€, μειωμένο 9€


 

dancepress.gr