«Σαλώμη», σε σκηνοθεσία Σταύρου Λίτινα

_elg4323_ok

Η Σαλώμη είναι μια παράσταση που συνδυάζει τον αισθησιακό χορό του Φλαμένκο με το σύγχρονο χορό και τη μουσική, και δίνει μια σύγχρονη εκδοχή του ανεκπλήρωτου έρωτα της ηρωϊδας.

Η Σαλώμη του Όσκαρ Ουάιλντ είναι μια εμβληματική γυναικεία μορφή, πλήρως απενοχοποιημένη, που πέρα από το βιβλικό πρότυπο, διεκδικεί τον έρωτα και προκαλεί, με την αμεσότητά της, τη συντηρητική βικτωριανή κοινωνία. Η πριγκίπισσα που σαγηνεύει τους θνητούς και το σύζυγο της μητέρας της, τον Ηρώδη, σαγηνεύεται από τον προφήτη που την αποκρούει υβριστικά, εγείροντας ένα ανεξέλεγκτο πόθο με ολέθριο τέλος.

Ο σκηνοθέτης της παράστασης Σταύρος Λίτινας σημειώνει: "ο έντονος ρυθμός, ο κραδασμός και η ακαριαία ακινησία, σε συνδυασμό με την πλαστικότητα των κινήσεων, συστήνουν μια γλώσσα ευέλικτη και αμιγώς θεατρική. Μια γλώσσα που διεγείρει τις αισθήσεις και ενεργοποιεί τη φαντασία". 


Χορογραφία, σκηνοθεσία, σκηνικά, κοστούμια: Σταύρος Λίτινας
Πρωτότυπη μουσική: Ευαγγελία Βελλή Κοσμά
Διανομή: Εύα Παρασκευοπούλου (Σαλώμη), Σταύρος Λίτινας (Ηρώδης), Μαριάνθη Σοντάκη (Ηρωδιάδα), Τάσος Μπεκιάρης (Ιωάννης)
Χορός: Βάνα Μαλοκίνη, Ηλέκτρα Χρύσανθου, Γιώργος Μιχελάκης, Δημήτρης Παπαβασιλείου, Αυγουστίνος Φυτίλης
Μουσικοί επί σκηνής: Αλίνα Αναστασιάδη (πιάνο), Αλέξανδρος Σωφρόνης (τρομπέτα), Ευφροσύνη Τσαρούχα (κοντραμπάσο)
Φωτογραφίες: Ελίνα Γιουνανλή

 


info: 4 - 27 Μαϊου 2018 | Θέατρο Rex Σκηνή «Μαρίκα Κοτοπούλη», Πανεπιστημίου 48, Αθήνα, τηλ. 210 330 50 74, 210 723 45 67 (κρατήσεις μέσω πιστωτικής κάρτας και στο www.n-t.gr. Κρατήσεις συλλόγων: 210 528 81 78 | Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο, ώρα 20:00, Κυριακή ώρα 19:00 | Τιμές εισιτηρίων: 22€, 17€, 15€, 10€ (φοιτητικό), κάθε Τετάρτη και Πέμπτη ενιαία τιμή 15€. Παρασκευή ενιαία τιμή 13€


 

dancepress.gr