Οι Momix και πάλι στην Αθήνα!

viva-momix-15

Με το χιούμορ, την ευαισθησία, την ευρηματικότητα, αλλά και την καλλιτεχνική αρτιότητά τους, οι ΜΟΜΙΧ που έχουν αγαπηθεί από εκατομμύρια θεατές, επιστρέφουν στην Αθήνα για να μαγέψουν το ελληνικό κοινό για ακόμη μία φορά.

Χορός, ακροβατικά, θέατρο, τσίρκο, βίντεο, ειδικά εφέ – το πολυσυλλεκτικό ύφος των ΜΟΜΙΧ είναι σίγουρα αυτό που τους κάνει να ξεχωρίζουν. Υπό την καθοδήγηση του αναγνωρισμένου και πολυβραβευμένου χορογράφου Μόουζες Πέντλεντον, έχουν συμμετάσχει σε σημαντικά φεστιβάλ του κόσμου, καθώς και σε διοργανώσεις όπως η τελετή λήξης των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του Σότσι το 2014, ενώ έχουν διακριθεί και με βραβείο Emmy.

Αυτή τη φορά έρχονται με την επετειακή παράσταση VIVA MOMIX, γιορτάζοντας τα 35 χρόνια της ομάδας. Η παράσταση συμπεριλαμβάνει αγαπημένες χορογραφίες από το ρεπερτόριο της ομάδας, αλλά και φρέσκιες προσθήκες με τη συμβολή τεσσάρων νέων χορογραφιών, οι οποίες θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά!

Ο σκηνοθέτης και χορογράφος Μόουζες Πέντλεντον, ιδρυτής, καλλιτεχνικός διευθυντής και μόνιμος χορογράφος των Momix γεννήθηκε και μεγάλωσε στην επαρχία του Βόρειου Βερμόντ των Η.Π.Α.  Σπούδασε αγγλική φιλολογία ενώ παράλληλα ασχολήθηκε επαγγελματικά με το χειμερινό σκι, με το οποίο αναδείχθηκε πρωταθλητής Αμερικής το 1967 και αργότερα Ολυμπιονίκης. Ένας σοβαρός τραυματισμός τον έφερε σε επαφή με τον κόσμο του κλασικού χορού μέσω ενός προγράμματος φυσικής αποκατάστασης. Αυτή ήταν η αρχή μιας μεγάλης καριέρας στο χώρο της χορογραφίας, της σκηνοθεσίας και της διεύθυνσης μεγάλων events.

Μεταξύ άλλων σκηνοθέτησε τις τελετές έναρξης και λήξης των χειμερινών Ολυμπιακών αγώνων στη Lake Placid το 1980, όπου επίσης παρουσίασε ο ίδιος και το χορευτικό του σόλο MOMIX. Χορογράφησε στη Σκάλα του Μιλάνου, στο Φεστιβάλ του Σπολέτο, στις όπερες του Βερολίνου, του Μονάχου, του Νανσύ, συνεργαζόμενος με σκηνοθέτες όπως ο Yuri Lyubimov, η Lina Wertmuller ή ο Martin Scorsese. Επίσης επιμελήθηκε χορογραφικά κινηματογραφικές ταινίες όπως ο Batman και μουσικά video τραγουδιστών ή σχημάτων όπως ο Prince, ο Peter Gabriel, η Cathy Dennis, οι Shadofax και οι White Lion. 

Στη σπουδαία καριέρα του τιμήθηκε πολλές φορές με σημαντικά βραβεία, ενώ υπήρξε συνιδρυτής και για μεγάλο χρονικό διάστημα καλλιτεχνικός διευθυντής και βασικός χορογράφος της χορευτικής ομάδας Pilobolus απ’ την οποία αποχώρησε για να αφοσιωθεί αποκλειστικά στους Μomix.

 


info: 19 - 23 Ιουνίου 2018 | Μεγάρο Μουσικής Αθηνών (Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη), Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα | ώρα: 21.00 | Τιμές εισιτηρίων: 30€ - 65€. Παιδιά, Μαθητές, Φοιτητές, Άνεργοι, 65+: 25€ στην Γ Ζώνη - Τηλεφωνικές κρατήσεις: 210 728 23 33


 

 

dancepress.gr