Το 24ο Φεστιβάλ Καλαμάτας και στην κεντρική πλατεία της πόλης

xwris-titlo--11

Εκτός από το κεντρικό του πρόγραμμα, το 24ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας (13 - 22 Ιουλίου 2018) παρουσιάζει επίσης και οκτώ παραστάσεις χορού με ελεύθερη είσοδο, σε υπαίθριο χώρο, στην Κεντρική Πλατεία Καλαμάτας, σε ένα σταθερό απογευματινό ραντεβού, καθημερινά από το Σάββατο 14 Ιουλίου ως το Σάββατο 21 Ιουλίου και ώρα 19.00.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

  • O Iσπανός Akira Yoshida με το έργο Home μάς μιλά για την επιστροφή στην ουσία του ανθρώπινου όντος, σε μια εποχή παρακμής και απληστίας, όπου έχουμε χάσει το κριτήριο τι είναι σημαντικό και τι όχι, τι όνειρο και τι εφιάλτης (Σάββατο 14.07).
  • Ο Σλοβάκος Peter Jasko, φιλοξενούμενος δάσκαλος του Φεστιβάλ και μέλος των Les SlovaKs, θα παρουσιάσει το 18, ένα μικρό προσωπικό μανιφέστο αφιερωμένο στη μακροχρόνια έρευνά του πάνω στο χορό και στη διαρκή ανάγκη του καλλιτέχνη να δίνεται ολόψυχα στο παρόν και να αφουγκράζεται τη στιγμή για να μπορέσει να δημιουργήσει (Κυριακή 15.07).
  • Ο εκρηκτικός Edivaldo Εrnesto από την Μοζαμβίκη και ο Ισπανός Luis García López, γνωστός και ως Fruta, θα μας παρουσιάσουν με το Glitches μια ενστικτώδη παράσταση. Oι δύο καλλιτέχνες δημιουργούν, μέσα από τη ξεχωριστή χορευτική τους γλώσσα, ένα διάλογο με έντονα και απρόσμενα αποτελέσματα (Δευτέρα 16.07).
  • H Αθανασία Κανελλοπούλου, με το 99 γωνίες ενός πιθανού εαυτού, σκιαγραφεί 99 πτυχές, 99 στιγμές ενός ήρωα, μέσα από τις οποίες η πιθανότητα για αναγνώριση του εαυτού, ακολουθώντας σκιώδεις διαδρομές, μετατρέπεται τελικά σε βεβαιότητα. Η παράσταση διοργανώνεται σε συνεργασία με το Ωδείο Καλαμάτας και τη συμμετοχή των Νίκου Παλαιολόγου (έγχορδα) και Γιώργου Κλάδη (κρουστά) (Τρίτη 17.07).
  • Η Liaidain Herriot, η ιρλανδή χορεύτρια με τη μοναδική θεατρικότητά της, αφηγείται μέσα από το έργο της Οn a Tangent την ιστορία αγάπης μιας εγγονής ράφτη και ενός ναυτικού, μιλώντας για την αναμονή και την περιπλάνηση των ερωτευμένων που ψάχνουν ο ένας τον άλλο (Τετάρτη 18.07).
  • O Tom Weksler αφιερώνει το έργο του Water στη δύναμη του νερού που βγαίνει από το μέταλλο, διαπερνά την πέτρα και μας θρέφει, όπως το αίμα που κυλάει στις φλέβες μας (Πέμπτη 19.07).
  • Οι Marquese Scott και Poppin John σε μια μοναδική παράσταση dubstep που θα λυγίσει το χωροχρόνο (Παρασκευή 20.07).
  • To εκπληκτικό ντουέτο των χορευτών και ακροβατών από την Γαλλία Frédéri Vernier και Justine Berthillot, με το γνωστό τους έργο Noos (2011), θα μας δείξουν πώς δύο άνθρωποι τολμούν να παραδοθούν ολοκληρωτικά ο ένας στον άλλο και να δοκιμάσουν τα όρια της απόλυτης εμπιστοσύνης. Τρέχουν, αγκαλιάζονται, σηκώνονται και πέφτουν μέσα από μαγικές εναλλαγές τρυφερότητας και αγριότητας (Σάββατο 21.07).

 


info: Δείτε το πλήρες πρόγραμμα του 24ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας εδώ


 

dancepress.gr