" Όρος " - Ομάδα Χορού Ασώματες Δυνάμεις

02-ioyn18_154-mountain

Η Ομάδα Χορού Ασώματες Δυνάμεις της Ανδρομάχης Δημητριάδου Lindahl, μετά τις παραστάσεις τους στη Λευκωσία (26, 27/5) και στη Λεμεσό (2/6), θα παρουσιάσουν το έργο τους ‘Oρος / Mountain, στο Φεστιβάλ Ζακύθνου, την Τρίτη 31 Ιουλίου 2018.

«Το Όρος είναι ένα έργο γιά την αφύπνιση», λέει η χορογράφος «για την αντοχή, την πάλη, τα εμπόδια που καλείται να υπερβεί ο καθένας. Είναι ένα ταξίδι εσωτερικής ανάβασης που σηματοδοτεί την αναζήτηση νοήματος και την επιθυμία του ανθρώπου να συναντήσει τον εαυτό του και τον άλλον. Αν η ζωή μας μπορεί να απεικονισθεί με έναν οριζόντιο άξονα, όπου όλα συμβαίνουν μέσα στο πέρασμα του χρόνου, το Όρος είναι ο κάθετος άξονας, που χαρακτηρίζει τον τρόπο και την ποιότητα με την οποία βιώνουμε την κάθε στιγμή. Μεταφορικά το Όρος είναι μια γραμμή που οδηγεί το βλέμμα προς τον ουρανό, προς μια άλλη διάσταση. Στο έργο μας τέσσερεις άνθρωποι καταθέτουν τις ιστορίες τους κι αφήνουν το ίχνος της προσωπικής τους διαδρομής. Σ΄ αυτούς αναγνωρίζουμε κομμάτια του εαυτού μας. Οι πορείες μας είναι κοινές ακόμη και αν φαίνεται να διαφέρουν. Η ανθρώπινη αλυσίδα συνεχίζει την ανάβασή της διασχίζοντας τοπία άλλοτε σκοτεινά και τραχιά και άλλοτε φωτεινά και υπερβατικά. Η συμμετοχή μας στο Φεστιβάλ, γίνεται με την στήριξη των Πολιτιστικών Υπηρεσιών μέσα από το πρόγραμμα Πολιτισμός».

Σύλληψη / χορογραφική διεύθυνση: Ανδρομάχη Δημητριάδου Lindahl
Μουσική: Κωνσταντίνα Πολυχρονοπούλου
Χορεύουν / συνδημιουργούν: Λοίζος Κωνσταντίνου, Φούλη Στυλιανίδου, Ηβη Χατζηβασιλείου, Γιάννης Οικονομίδης,
Διάρκεια: 60΄

Οι Ασώματες Δυνάμεις δανείζονται το όνομά τους από το βυζαντινό όνομα των αγγέλων για να δηλώσουν την πνευματική ενέργεια που επιθυμούν να εκφράζουν μέσα από τον χορό τους. Φέτος κλείνουν δεκατέσσερα χρόνια παρουσίας στην Κύπρο με συμμετοχές στην Πλατφόρμα Σύγχρονου Χορού, στο Καλοκαιρινό Φεστιβάλ της Νέας Κίνησης, στο φεστιβάλ NoBody, στα Κύπρια, στο Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Χορού. Την ομάδα ίδρυσε στο Παρίσι το 1996 η χορογράφος Ανδρομάχη Δημητριάδου Lindahl. Το 2000 μετεγκαταστάθηκε στην Στοκχόλμη και από το 2004 έχει έδρα της την Λευκωσία. Η ομάδα έχει παρουσιάσει έργα σε ανεξάρτητες σκηνές και φεστιβάλ, μεταξύ των οποίων στο Dansenshus της Στοκχόλμης, στο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στο Centre Culturel Suedois στο Παρίσι, στην Θεσσαλονίκη Πολιτιστική Πρωτεύουσα, στο Forum Libre Danse στην Αβινιόν, Les Hivernales, στο CNC στο Παρίσι, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, κ.ά.
 


info: Φεστιβάλ Χορού Ζακύνθου, Θεατρική Σκηνή Σαρακινάδου, Ζάκυνθος. Τηλ. επικοινωνίας για πληροφορίες: 26950-25429, 6986 237 628 | Ώρα 21.30 | Γενική είσοδος: 10€ κανονικό, 8€ μειωμένο για άνεργους και φοιτητές. Κουπόνι προσφοράς για δύο ημέρες: 15€ κανονικό, 12€ μειωμένο. Κουπόνι προσφοράς & για τις τρεις ημέρες: 24€ κανονικό, 18€ μειωμένο


 

dancepress.gr