«Περί σώματος...» - Στέφανι Τσάκωνα

peri-swmatos-5

Στο έργο Περί σώματος... της Στέφανι Τσάκωνα, τα σώματα στο χώρο δημιουργούν εσωτερικά και εξωτερικά τοπία. Αντλώντας την έμπνευσή της από το κείμενο “Τίμαιος” του Πλάτωνα, η χορογράφος, μέσω του χορού, της κίνησης και του λόγου πραγματεύεται στο έργο της το ανθρώπινο σώμα, τη γέννηση, τον έρωτα, τον θάνατο, τη ντροπή, την ομορφιά και την ασχήμια, το γήρας. Αναφέρεται στο εύθραυστο του σώματος, την παραμόρφωση του, στον ναρκισσισμό και την κοινωνική καθοδήγηση μέσω προτύπων, κάνοντας αισθητό το σύγχρονο και το αιώνιο.

Τα 5 στοιχεία της φύσης η φωτιά, η γη, το νερό, ο αέρας και ο αιθέρας (πεμπτουσία) δημιουργούν έναν άνθρωπο-σύμβολο. Εκείνος κινείται από ένα κατώτερο επίπεδο σε ένα ανώτερο. Ένας συμπαντικός χορός συνδέει τον μικρόκοσμο (ανθρώπινο σώμα) με τον μακρόκοσμο (σύμπαν). Θα ακουστούν ποιήματα των Κ.Π. Καβάφη, Τίτου Πατρίκιου και της Στέφανι Τσάκωνα.

Σύλληψη, χορογραφία, σκηνοθεσία, μουσική επιμέλεια: Στέφανι Τσάκωνα
Ερμηνεύουν με αλφαβητική σειρά: Κρισάνα Αλεφαντινού, Μαριλού Ανδρίκου, Πετρίνα Γιαννάκου, Καλλιόπη Καραμάνη, Λευτέρης Καταχανάς, Νεκτάριος Ράμιας

Διάρκεια παράστασης: 60’ λεπτά χωρίς διάλειμμα
 


info: Θέατρο OLVIO, Φαλαισίας 7, Γκάζι, τηλ. 210 341 41 18 | Παραστάσεις: Σάββατο 6, Κυριακή 7, Δευτέρα 15 και Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2018 | Ώρα έναρξης: 21.30 | Τιμές εισιτηρίων: γενική είσοδος 12€, μειωμένο 9€.


 

 

dancepress.gr