"Βlack swans", Ομάδα Αlmalibre.co

black-swans_siderhs-nanoydhs_img_8740

Μετά τη μεγάλη επιτυχία που σημείωσε το περασμένο φθινόπωρο, η παράσταση Black Swans της ομάδας Almalibre.co σε χορογραφία της Αναστασίας Μπρουζιώτη, επανέρχεται στον Κινητήρα για πέντε ακόμη παραστάσεις.

Με πίστη στη δύναμη της θέλησης και έμπνευση από τη θεωρία του μελετητή και δοκιμιογράφου Nassim Nicholas Taleb, που υποστήριζε ότι ο «Μαύρος κύκνος είναι το απρόσμενο γεγονός, η σημαδιακή στιγμή που άξαφνα αλλάζει την ιστορία εκεί που κανείς δεν το περιμένει», η ομάδα Almalibre.co με φαντασία και αισιοδοξία συνθέτει μια παράσταση με θέμα την πορεία του ανθρώπου προς την πραγμάτωση των ονείρων του.

Βlack swans. Δύο πλάσματα, άνθρωποι-πουλιά, θέλουν να δραπετεύσουν από τον κόσμο τους. Άλλο μέρος ονειρεύονται. Περπατούν, τρέχουν και πετούν κοντά σε αυτό που τους καλεί. Η πορεία τους όμως, είναι γεμάτη εμπόδια. Δίνουν μάχη με τον φόβο και την απογοήτευση, αλλά δεν παραιτούνται ούτε στιγμή. Ψάχνουν τον δρόμο που θα τους οδηγήσει σε αυτό που μοιάζει απραγματοποίητο.

Ιδέα, χορογραφία: Αναστασία Μπρουζιώτη
Δραματουργία: Εύθυμης Χρήστου
Χορεύουν: Ματίνα Κοκολάκη, Αναστασία Μπρουζιώτη
Παραγωγή: Almalibre.co
Διάρκεια: 45 λεπτά
 

Η ομάδα Almalibre.co δημιουργήθηκε από την Αναστασία Μπρουζιώτη το 2011. Η δημιουργική και χορογραφική δουλειά της ομάδας βασίζεται στην έρευνα των ανθρωπίνων σχέσεων και την αμεσότητα του χορού ως τρόπος έκφρασης και επικοινωνίας. Στόχος της ομάδας είναι να δημιουργεί έργα που αναδεικνύουν το σώμα ως φορέα ανεπανάληπτων εμπειριών, που ξεπερνούν την τεχνολογία, τη γλώσσα και τους κοινωνικούς κανόνες, και που απαντούν στην ερώτηση τι σημαίνει να είσαι άνθρωπος.

Τα έργα που έχει παρουσιάσει ως τώρα η ομάδα είναι: Wish (2012), A true story (2013), Moving Picture (2014), Race to grace (2015), Soul Mechanisms / Journey in the sky (2016), Infinity Room Dear (2017), Home (2017). Για δύο από αυτά έχει βραβευθεί από τον Διεθνή Διαγωνισμό Χορογραφίας (Certamen Coreografico de Madrid) στην Μαδρίτη το 2013 και το 2015 αντίστοιχα (A true story, Race to grace). Έχει συμμετάσχει με τα έργα της σε διεθνή φεστιβάλ στην Ελλάδα και το εξωτερικό (Danza Trayectos, Arc for dance festival, Lekuz Lekuz, One Small Step, Dantza Hirian, κ.ά.) Το 2016 επιλέχθηκε από την διοργάνωση φεστιβάλ Ισπανίας «Red de Cielo abierto» για να περιοδεύσει με το Race to grace στην Ισπανία. Για το έργο Home η ομάδα διακρίθηκε με το πρώτο Βραβείο (Βραβείο κοινού) στο διαγωνιστικό φεστιβάλ Ιn Progress Feedback Festival 2017 του Κινητήρα, όπου και παρουσιάστηκε τον Νοέμβριο του 2017.

 


info: 9, 10, 15, 16, 17 Φεβρουαρίου 2019 | Kινητήρας, καλλιτεχνικό δίκτυο παραστατικών τεχνών, Ερεχθείου 22, Ακρόπολη, τηλ.: 210 924 83 28 |  Ώρες παραστάσεων: Παρασκευή, Σάββατο: 21.30 & Κυριακή: 21.00 | Τιμή εισιτηρίων: 8,50€ (ενιαίο). Κρατήσεις θέσεων: 6945 321 352 και 210 924 83 28, info@kinitiras.com


 

dancepress.gr