7η χρονιά για το Dancing to connect

2018_03_16_dance_to_connect_kozani_sgt_pinelopi_gerasimou_low-79

DANCING TO CONNECT / ΧΟΡΕΥΩ, ΑΡΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΩ

Tο DANCING TO CONNECT «επικοινωνεί» με τολμηρούς εφήβους που θέλουν να εκφράσουν αυτό που 'είναι', ανακαλύπτοντας νέα όρια. Γιατί, για να επικοινωνήσεις με έναν έφηβο, ίσως χρειάζεται απλώς μια χορογραφία.

200 ανήσυχοι μαθητές ανακαλύπτουν τι σημαίνει σύγχρονος χορός μέσα από το πρόγραμμα της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση Dancing to Connect. Έφηβοι μαθητές που νομίζουν ότι δεν έχουν ιδέα από σύγχρονο χορό, τολμούν να εκφραστούν μέσα από αυτόν.

Ο χορός εισβάλλει και φέτος, για 7η συνεχόμενη χρονιά σε πέντε σχολεία της Αττικής και πέντε της Κοζάνης, στις σχολικές αίθουσες, στο γυμναστήριο, στους διαδρόμους και παρασύρει μικρούς χορευτές και ενήλικους θεατές. Επαγγελματίες χορευτές μοιράζονται με τους μαθητές τις γνώσεις τους και τους καθοδηγούν να εκφραστούν μέσα από την κίνηση, χτίζοντας τη δική τους χορογραφία. Οι μαθητές παρουσίασαν ήδη τη χορογραφία τους στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Κοζάνης στις 16 Μαρτίου 2019, ενώ μία ακόμη παρουσίαση θα γίνει στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης, την Κυριακή 31 Μαρτίου 2019.

Το πρόγραμμα Dancing to Connect είναι μια ιδέα της Battery Dance Company από τη Νέα Υόρκη, που πιστεύει ότι κάποιες φορές για την αληθινή επικοινωνία με τους άλλους, την εξάλειψη των προκαταλήψεων και του bullying και την απελευθέρωση των δυνατοτήτων των εφήβων, ίσως χρειάζεται μόνο μία χορογραφία. Γιατί χορός σημαίνει να ανακαλύπτεις πώς μπορείς να επικοινωνείς με τους ανθρώπους χωρίς λόγια, πώς να εκφράζεσαι και να συνεργάζεσαι, αλλά και να ανακαλύπτεις νέα όρια του εαυτού σου.

  • Κοζάνη: Κεντρική Σκηνή ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης, Σάββατο 16 Μαρτίου 2019, 19:00
  • Αθήνα: Κεντρική Σκηνή Στέγης Ιδρύματος Ωνάση, Κυριακή 31 Μαρτίου 2019, 19:00

Συντελεστές

Μέλη της ομάδας χορευτών που συμμετείχαν τα έξι προηγούμενα χρόνια: Ιωάννα Αποστόλου, Νώντας Δαμόπουλος, Νικολέτα Καρμίρη, Κάντυ Καρρά, Αλέξανδρος Λασκαράτος, Ανδρονίκη Μαραθάκη, Γιάννης Νικλαΐδης, Άρης Παπαδόπουλος, Μάρθα Πασακοπούλου, Δημόκριτος Σηφάκης, Έλενα Σταυροπούλου, Αντώνης Στρούζας, Μαρία Φουντούλη, Ηλίας Χατζηγεωργίου

 


info: 31 Μαρτίου 2019 | Στέγη Ιδρύματος Ωνάση (κεντρική σκηνή), Λ. Συγγρού 107-109, Αθήνα, (Μετρό Συγγρού-Φιξ), τηλ. 210 900 58 00 │ώρα έναρξης: 19.00 | Η είσοδος στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης θα γίνεται με δελτία εισόδου. Η διανομή των δελτίων ξεκινά 1 ώρα πριν από την εκδήλωση |


 


 
 

dancepress.gr