"Εν τω μέσω της ζωής, βρισκόμαστε....", η Άν Τερέζα ντε Κέερσμακερ στο Ηρώδειο

anne_teresa_de_keersmaeker_site_11_photo_anne_van_aerschot

Η κορυφαία δημιουργός του σύγχρονου χορού παίρνει τη σκυτάλη από τον Γιο-Γιο Μα και, λίγες ημέρες μετά από την παράστασή του, παρουσιάζει τη δική της πρόταση πάνω στις 6 σουίτες για τσέλο του Μπαχ.

Παλιά γνώριμη του Φεστιβάλ, η Αν Τερέζα Ντε Κεερσμάκερ εμφανίζεται μαζί με άλλους τέσσερις χορευτές της ομάδας της, για πρώτη φορά στη σκηνή του Ηρωδείου υπό τους ήχους του αγαπημένου της Μπαχ, σε μια συγκλονιστική παράσταση, που η κριτική χαρακτήρισε «ιδανικό πάντρεμα ανάμεσα στον Μπαχ και τους Rosas» και «υπέρτατη στιγμή χάρης και ομορφιάς». Ο τίτλος του έργου παραπέμπει στη φράση «Mitten wir im Leben sind mit dem Tod umfangen» («Εν τω μέσω της ζωής, βρισκόμαστε στον θάνατο»), μετάφραση ενός λατινικού ψαλμού από τον Λούθηρο, που έχει χαραχτεί στον τάφο της Πίνα Μπάους.

Η βελγίδα δημιουργός ίδρυσε την ομάδα Rosas το 1983, και το 1995 τη φημισμένη σχολή P.A.R.T.S. (Performing Arts Research and Training Studios) στις Βρυξέλλες ξεχωρίζοντας διεθνώς για το ιδιαίτερο χορογραφικό της στίγμα. Έχει τιμηθεί με Bessie Award (1987), Grand Prix de la Danse de Montréal (2012), Grand Prix de la Danse de Montréal (2012), Χρυσό Λέοντα στην Μπιενάλε της Βενετίας για το σύνολο του έργου της (2014), με τα Διάσημα του Τάγματος των Τεχνών και των Γραμμάτων στη Γαλλία (2008) κ.ά.

Μαζί της στη σκηνή του Ηρωδείου, ο σπουδαίος γάλλος τσελίστας Ζαν-Γκυγέν Κεράς που φημίζεται για τη μουσική του ευελιξία –«παίζει όπως αναπνέει», λένε γι’ αυτόν οι κριτικοί– και έχει συνεργαστεί από την αρχή της καριέρας του με σημαντικά σχήματα, διατηρώντας σταθερή συνεργασία με τις Freiburg Baroqueorchester και Akademie für Alte Musik Berlin, όπως και με το Carnegie Hall στη Νέα Υόρκη.

Χορογραφία: Anne Teresa De Keersmaeker
Τσέλο: Jean-Guihen Queyras
Συνδημιουργία – Ερμηνεία: Boštjan Antončič, Anne Teresa De Keersmaeker, Marie Goudot, Julien Monty, Michaël Pomero
Μουσική: Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ, 6 σουίτες για τσέλο, BWV 1007-1012
Παραγωγή: Rosas
Παγκόσμια πρεμιέρα: 26 Αυγούστου 2017, Ruhrtriennale

Διάρκεια παράστασης: 2 ώρες

 


info: 2 Ιουλίου 2019 | | Ωδείο Ηρώδου Αττικού, Διονυσίου Αρεοπαγίτου, Αθήνα (μετρό Ακρόπολη) | ώρα: 21.00 | Τιμές εισιτηρίων: Διακεκριμένη ζώνη 50€, Α Ζώνη 40€, Β Ζώνη 30€, Γ Ζώνη 20€, Άνω Διάζωμα 15€, σπουδαστικά / ανέργων 15€. Πληροφορίες και εισιτήρια: 210 89 38 112


 

 

dancepress.gr