Σόλο Χ 3 για δύο !

Lexicon - Φωτο : Μυρτώ Αποστολίδου

Νέστορα - Αρέθα - Στεφάνου

Τρία soli με την υπογραφή τριών διαφορετικών χορογράφων ! Η Μαριέλα Νέστορα, η Νατάσα Αρέθα και η Δάφνη Στεφάνου μοιράζονται τη σκηνή του θεάτρου Ροές για δύο βραδιές, με τίτλο «Σόλο Χ3 για δύο» και παρουσιάζουν δουλειές αρκετά διαφορετικές μεταξύ τους. Το σόλο της Νατάσας Αρέθα έχει τίτλο 10 με 15 λεπτά.
Το Lexicon της Μαριέλας Νέστορα που ερμηνεύει η Μαριλένα Πετρίδου είναι work in progress και έχει σημείο εκκίνησης του τον Απρίλιο του 2009. Στα 30΄ διάρκειάς του, στο πρώτο μέρος, ο χορευτής στην παρουσία του επί σκηνής, φέρει ως μοναδικό εργαλείο το σώμα του και η κίνηση προβάλλεται απογυμνωμένη από κάθε άλλο σκηνικό στοιχείο. Στο δεύτερο μέρος, ο χορευτής έχει πλέον συνεργούς επί σκηνής τη μουσική, το κοστούμι, το φωτισμό. Το σώμα γίνεται κάτι παραπάνω από εργαλείο, προβάλλοντας επιπλέον την ενεργειακή του υπόσταση και την εικόνα του.
Το Keep in a cool and dry place running down inside της Δάφνης Στεφάνου που ερμηνεύει η ίδια, είναι επίσης work in progress. Πρόκειται για μια ερευνητική χοροθεατρική δουλειά που ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2008 στο Art Space Maastricht Rondeel στο πλαίσιο ενός artistic residency. Η δομή του έργου μεταλλάσσεται διαρκώς και ο χορός συνθέτεται στιγμιαία επί σκηνής. Ακούγονται αποσπάσματα από προσωπικά κείμενα της χορογράφου. Το παρόν έργο είναι μέρος ενός μελλοντικού project με τίτλο Minotaur Monologues.

Οι παραστάσεις γίνονται στο πλαίσιο του 9ου Φεστιβάλ Χορού του Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων.

info : 17, 18 Ιουνίου 2010, Θέατρο ΡΟΕΣ, Ιάκχου 16, Γκάζι , ώρα 9 μ.μ. -  τηλ. 210 - 34 74 312
          Ελεύθερη είσοδος ( ή με δωρεά 5€ )

dancepress