Δρόμοι - Ζωή Δημητρίου

Δρόμοι - Ζωή Δημητρίου

Οι Δρόμοι είναι η ιστορία ενός ατόμου που αναζητά προσωπική ελευθερία και τρόπους για να επαναστατήσει. Με επιρροές από μουσικές δομές της Μέσης Ανατολής και της φιλοσοφίας που τις συνοδεύει, η Ζωή Δημητρίου δημιουργεί ένα σόλο για το οποίο δανείζεται και από το κινητικό λεξιλόγιο παραδοσιακών χορών της Ανατολής. Η ιστορία της ξεδιπλώνεται μέσα από ένα παιχνίδι ανάμεσα σε κίνηση, κείμενο, μουσική και φωτισμό ! Στο σκηνικό περιβάλλον που κινείται, ο φωτισμός καθορίζει και οριοθετεί το χώρο της, ενισχύοντας παράλληλα και το αφηγηματικό κομμάτι του έργου.

Η Ζωή Δημητρίου υπότροφος του Ιδρύματος Ωνάση, μαθήτευσε κοντά στην Τρίσα Μπράουν στη Νέα Υόρκη και συνέχισε τις σπουδές της στο Laban Centre, στο The Place και στο Central School of Speech and Drama στο Λονδίνο. Χορογράφος και ερευνήτρια έχει τιμηθεί με το βρετανικό βραβείο Ρόμπιν Χάουαρντ που απονέμεται κάθε χρόνο σε έναν ταλαντούχο δημιουργό που εργάζεται στην Μεγάλη Βρετανία. Το 2006, συμμετείχε στο 12ο Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας με το σόλο Can You See Me? το οποίο ήταν μέρος της μεταπτυχιακής της διατριβής. Στην Ελλάδα έχει χορέψει με τους «Χορευτές» και τη «Λάθος Κίνηση».
Οι Δρόμοι θα παρουσιαστούν στο πλαίσιο του 9ου Φεστιβάλ Χορού του Σ.Ε.Χ.
Η Ζωή Δημητρίου θα συμμετάσχει εφέτος για δεύτερη φορά και στο 16ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού της Καλαμάτας, με την παραγωγή της In the process of...

Ιδέα – Χορογραφία – Κείμενο - Ερμηνεία : Ζωή Δημητρίου
Μουσική : Αρντεσίρ Καμκάρ, Χουσεïν Ζαχάβι, Ματθαίος Τσαχουρίδης
Επεξεργασία ήχου: Ρόναν Κοζοκάρο
Σχεδιασμός Φώτων: Μάικλ Μάννιον
Κοστούμι: Σαγιάκο Καïμπούσι

info : ΘΕΑΤΡΟ ΡΟΕΣ | Ιάκχου 16, Γκάζι | Τηλ: 210-3474312 | 210 -3479426 25/6 – 20:00 και 26/6 – 22:00
 

dancepress