Γκαλά Μπαλέτου στη Σύρο

beatrice-knop-9jpg

" Μύθος και Πάθος "

Οι εκδηλώσεις του 6ου Φεστιβάλ Αιγαίου στη Σύρο ολοκληρώνονται την Κυριακή 25 Ιουλίου, με ένα gala χορού στο οποίο συμμετέχουν αστέρια του μπαλέτου από τέσσερα θέατρα της Ευρώπης : το Μπαλέτο Όπερας της Βιέννης, το Μπαλέτο του Βερολίνου, το Εθνικό Μπαλέτο της Αγγλίας και το Μπαλέτο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Ο Renato Zannela επιλέγει έργα μεγάλων χορογράφων και συνθετών που ζωντάνεψαν μύθους και πάθη στην ιστορία του χορού, ενώ ο ίδιος χορογραφεί ειδικά για το γκαλά δυο εμβληματικές ιστορίες πάθους - το «Ρωμαίο και Ιουλιέτα» σε μουσική Prokofiev και τη «Μήδεια» σε μουσική Μίκη Θεοδωράκη, που παρουσιάζονται στο Φεστιβάλ Αιγαίου σε παγκόσμια πρώτη. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει, επίσης, αποσπάσματα από έργα των Roland Petit, Ronald Savkovic, Michael Fokine, Gyula Pandis, Makarova, William Forsythe, Alicia Markova και Kenneth McMillan σε μουσικές μεγάλων κλασικών συνθετών.

Τους ρόλους ερμηνεύουν η Γερμανίδα Beatrice Knop, πρώτη χορεύτρια του Μπαλέτου του Βερολίνου, ο Αυστριακός Rainer Krenstetter, σολίστ του Μπαλέτου του Βερολίνου, η Γαλλίδα Anais Chalendard, πρώτη χορεύτρια του Εθνικού Μπαλέτου της Αγγλίας, ο Ισπανός Esteban Berlanga, σολίστ του Εθνικού Μπαλέτου της Αγγλίας, η Ρωσίδα Olga Esina, πρώτη χορεύτρια του Μπαλέτου της Κρατικής Όπερας της Βιέννης, ο Αλβανός Eno Peci, πρώτος χορευτής του Μπαλέτου του Βερολίνου, η Ελληνίδα Μαρία Κουσουνή, πρώτη χορεύτρια του Μπαλέτου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και ο Σέρβος Igor Milos, χορευτής του Μπαλέτου της Κρατικής Όπερας της Βιέννης.

Ο Renato Zannela διετέλεσε επί σειρά ετών καλλιτεχνικός διευθυντής του Μπαλέτου της Κρατικής Όπερας της Βιέννης. Έχει συνεργαστεί με τα πιο διάσημα μπαλέτα και λυρικά θέατρα της Ευρώπης και της Αμερικής, μεταξύ των οποίων τα Μπαλέτα του Μόντε Κάρλο, το Μπαλέτο της Στουτγάρδης, το Μπαλέτο του Σαν Φρανσίσκο, το Θέατρο Μαρίινσκι, τη Βασιλική Όπερα του Λονδίνου, τη Σκάλα του Μιλάνου, την Όπερα της Ζυρίχης και την Όπερα του Σικάγο. Έχει δημιουργήσει σόλο έργα για την Κάρλα Φράτσι, το Βλαντιμίρ Μάλαχοφ, την Αναστασία Βολότσκοβα, τη Σόκο Νακαμούρα, την Πολίνα Σεμιόνοβα και το Ρομπέρτο Μπόλε, Το 2010 ο Renato Zannela  χορογράφησε την Πρωτοχρονιάτικη Συναυλία της Φιλαρμονικής της Βιέννης σε μουσική διεύθυνση του Ζορζ Πρετρ και κοστούμια Βαλεντίνο, ενώ τον περασμένο Απρίλιο παρουσίασε σε παγκόσμια πρώτη τη νέα του χορογραφία Underskin με το Μπαλέτο του Σαν Φρανσίσκο.


info : Θέατρο Απόλλων – Σύρος │ ώρα 21:00 │ εισιτήρια τηλ. 22810-85192 │τιμές εισιτηρίων από € 5 έως € 30
 

dancepress