ΜΗ…κι αν το παραβιάζαμε;

ΜΗ 1

Όρια, δεν πρέπει, ορατά και αόρατα Μη. Η Σεσίλ Μικρούτσικου εμπνέεται από το θέμα «απαγόρευση» και «περιορισμός» και χορογραφεί τη σωματική έκφραση των προσωπικών μας ΜΗ.
"Κι αν τα παραβιάζαμε; Δυο γυναίκες στη σκηνή. Μια σχέση ανταγωνιστική, μια συνεχής εναλλαγή ρόλων σ΄ένα παιχνίδι εξουσίας χωρίς τέλος. Η καθεμιά κουβαλάει τα δικά της ορατά κι αόρατα μη. Μη αυτονόητα, αλλά και μη που κοιμούνται μέσα μας δίπλα σε μνήμες, υποσχέσεις που δεν κρατήθηκαν, κινήσεις που δεν ολοκληρώθηκαν, λέξεις που φθάρηκαν και έχασαν το νόημά τους. Κι ύστερα, η στιγμή που όλα ανατράπηκαν. Πέρα από τα όρια, μια καινούργια αλήθεια. Πολλές φορές τα όρια δεν είναι περιορισμός, αλλά ένα προσωπικό στοίχημα για την επόμενη κατάρριψή τους…. Άλλωστε ο άνθρωπος αξίζει να ζει για να διευρύνει τα όρια του".
Η παράσταση με τίτλο ΜΗ πραγματοποιείται στο δώμα του Θεάτρου του Νέου Κόσμου. Ένας χώρος μικρός, περιορισμένος που και αυτός από μόνος του βάζει όρια στους ερμηνευτές.

Η Σεσίλ Μικρούτσικου έχει συνεργαστεί στο παρελθόν ως χορεύτρια με τις ομάδες Aνάλια, Sine qua non και Griffon για την οποία έχει επίσης χορογραφήσει τα έργα Πικ-νικ, Μονοτονία, Αction xt, Σταχτοπούτα και Αpollo 3. Έχει χορογραφήσει και επιμεληθεί την κίνηση σε πολλά θεατρικά έργα και το 2009 σκηνοθέτησε και χορογράφησε τη θεατρική παράσταση Ρόζα Λούξεμπουργκ, γράμματα απο τη φυλακή, στο Θέατρο Αγγέλων Βήμα.

Για το ΜΗ, η Σεσίλ Μικρούτσικου έχει δουλέψει σε συνεργασία με τις δύο χορεύτριες Ράνια Γλυμίτσα και Νικολέτα Καρμίρη, τονίζοντας ότι... η ίδια η παράσταση είναι από μόνη της μια υπέρβαση ορίων, αφού πραγματοποιείται μόνο και μόνο χάρη στο πείσμα των συντελεστών της.


Χορογραφία: Σεσίλ Μικρούτσικου
Ερμηνεύουν: Ράνια Γλυμίτσα, Νικολέτα Καρμίρη
Μουσική επιμέλεια: Σεσίλ Μικρούτσικου
Διάρκεια : 40΄


info : Θέατρο του Νέου Κόσμου, Αντισθένους 7 & Θαρύπου (στάση μετρό-τραμ Συγγρού Φιξ), τηλ. 210 9212900 │ ώρα 21:30 │ Εισιτήρια :12 €. Απαραίτητη η κράτηση λόγω περιορισμένων θέσεων.

Εκτός Τρίτης 21 Σεπτέμβριου 2010
 

dancepress