Citytocity Cabaret, στην Αθήνα

cityticity-cabaret-flyer---antigrafo-3

Βρετανία, Κροατία, Βουλγαρία, Ελλάδα σε μια βραδιά αλλιώτικου Καμπαρέ !

Φαντασθείτε μια ατμόσφαιρα Καμπαρέ με σερβίρισμα ποτών στα τραπέζια, ζωντανή μουσική και παρουσιαστή, αλλά το πρόγραμμα να πλαισιώνεται από ολιγόλεπτα έργα σύγχρονου χορού, performances, ακροβατικά και αφήγηση! Αυτό είναι το Citytocity Cabaret που έρχεται ως ιδέα για πρώτη φορά στην Ελλάδα στα πρότυπα του λονδρέζικου Citytocity Cabaret. Πρόκειται για μια διαφορετική βραδιά Καμπαρέ με ζωντανή μουσική και χορό από Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες, αποτέλεσμα συνεργασίας φορέων τεσσάρων πόλεων, Λονδίνου, Σόφιας, Ζάγκρεμπ και Αθήνας με στόχο την πολιτισμική ανταλλαγή και την ενθάρρυνση καλλιτεχνικής δημιουργίας.
Βασισμένο στα περίφημα Cabaret που διοργανώνει εδώ και χρόνια η Greenwich Dance Agency στο Λονδίνο, το Citytocity Cabaret, θα παρουσιάσει στην Αθήνα μια ξεχωριστή παράσταση χορού, δίνοντας το στίγμα κάθε πόλης και εντάσσοντας στον προγραμματισμό της βραδιάς έργα από επαγγελματίες, αλλά και ερασιτέχνες καλλιτέχνες, μουσικούς και χορευτές από τις τέσσερεις συνεργαζόμενες πόλεις. Το μοντέλο του Cabaret είναι ένας τρόπος να συλλέγονται και να παρουσιάζονται διαφορετικές και ετερόκλητες χορευτικές εμπειρίες, που είτε προϋπάρχουν, είτε έχουν δημιουργηθεί ειδικά για τη βραδιά, με στόχο να αναδείξουν την πολιτισμική ποικιλομορφία της τοπικής κοινότητας χορού.
Πριν από την παράσταση, θα προηγηθεί ένα δημιουργικό εργαστήρι με τον κορυφαίο Βρετανό χορογράφο, περφόρμερ και κωμικό Nigel Charnock που έρχεται στην Αθήνα για αυτό τον σκοπό. Το εργαστήρι αφορά την κίνηση, τον αυτοσχεδιαμό και τη χρήση της φωνής στην performance και απευθύνεται σε χορευτές, χορογράφους, ηθοποιούς, σκηνοθέτες και σε κάθε καλλιτέχνη που ασχολείται με το θέαμα, με σκοπό τη δημιουργία ενός 15λεπτου κομματιού που θα παρουσιαστεί στη βραδιά του Citytocity Cabaret, στις 16 Οκτωβρίου.
Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να στείλουν βιογραφικό τους στο info@fullhousepromotion.gr  μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2010. Το εργαστήρι θα πραγματοποιηθεί στο στούντιο της ομάδας Griffon, στο Σύνταγμα, 12-16 Οκτωβρίου 2010 και ώρα 11.30 - 15.30.

Οι παραστάσεις του Citytocity Cabaret στις τέσσερεις συμμετέχουσες χώρες είναι αποτέλεσμα της διετούς συνεργασίας ανάμεσα στη FullHouse Promotion (Ελλάδα), τη Greenwich Dance Agency (Βρετανία), την Heteropodi Dance (Βουλγαρία) και το (Hrvatski institut za pokret i ples - HIPP (Κροατία).

Παρουσιαστής: Χάρης Φλέουρας

Μουσική: déjà VOODOO - New Orleans Jazz & Blues Quartet (Τρομπόνι: Μαρίνος Χειμώνας, Πιάνο: Ορέστης Βαβίτσας, Κοντραμπάσο: Γιώργος Αναστασίου, Drums: Χρήστος Κουτσογιάννης)

Dance film : A Day in Flat Earth (UK) - Σκηνοθεσία, ερμηνεία : Sally Stevens & Sarah Cockings, Μουσική: Kriminaalne Elevant, Μοντάζ : Sally Stevens
 

Χορογραφίες :

  • Liberdance : Χορογραφία & ερμηνεία: Rajko Pavlic & Mate Matisic (HR)
  • GONE : Χορογραφία: Αντιγόνη Γύρα, ερμηνεία: Ευγενία Σιγαλού (GR)
  • Αναπαράσταση του ΣΕΡΡΑ ΧΟΡΟΣ (Πυρρίχιος πολεμικός χορός) - Εισηγητής Ποντιακών Χορών: Όμηρος Παχατουρίδης  (GR)            
  • Tromaxton extended : Xορογραφία: Ίρις Καραγιάν | Ομάδα Χορού ΖΗΤΑ (GR)
  • Minou (dance film UK) Σκηνοθεσία: Magali Charrier, Ερμηνεία :Maria Lloyd and Benjamin Lord, Χορογραφία : Magali Charrier and Maria Lloyd, Μουσική : Sophia Poznansky  
  • Copy / Me : Χορογραφία & ερμηνεία: Nikolina Todorova (ΒG)
  • Nigel Charnock και οι συμμετέχοντες στο σεμινάριο του. (UK)
     

Το σχέδιο αυτό χρηματοδοτήθηκε με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης  

Με την υποστήριξη του British Council 

Το  είναι χορηγός επικοινωνίας στο CitytoCity Cabaret

 

info : Bacaro, Σοφοκλέους 1 & Αριστείδου 11 , στοά Γρυπάριο Μέγαρο │ ώρα 21:30 │ κρατήσεις θέσεων, ή τραπεζιού τηλ. 210 3211882 │ είσοδος: 10 € │ 


Επίσης, όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν σε κάποιο από τα επόμενα Citytocity Cabaret με έργα χορού, σωματικού θεάτρου, ή άλλα ολιγόλεπτα έργα (μέχρι 8 λεπτά) που να σχετίζονται με την κίνηση και το σώμα, μπορούν να στείλουν link από το youtube.com ή το vimeo.com με τις προτεινόμενες παραστάσεις, μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2010, στο info@fullhousepromotion.gr
 

dancepress