Χορευτές του Βορρά - «Erga Omnes – Έναντι Όλων»

xoreutes-tou-vora---erga-omnes-1-web-3

Οι Χορευτές του Βορρά συμμετέχουν στα 45α Δημήτρια 2010 με την παραγωγή τους «Erga Omnes – Έναντι Όλων», το έργο που παρουσίασαν πριν λίγους μήνες και στο Φεστιβάλ Χορού του Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων.
Η ομάδα ιδρύθηκε το 1994 από τη Τατιάνα Παπαδοπούλου και διατηρεί έως σήμερα μόνιμα μέλη τους χορευτές Έρρικα Αντωνίου, Αφροδίτη Γεωργιάδου, Γαλήνη Γυρτάτου, Αρετή Κουτσικοπούλου, Δημήτρη Μαργαρίτη και τον χορευτή και χορογράφο Παναγιώτη Αργυρόπουλο, τον μουσικό Νίκο Κατικαρίδη και τη σκηνογράφο Μαρία Παπαδοπoύλου. Η ομάδα κινείται σε νεοκλασικά και σύγχρονα μοτίβα και ως επί το πλείστον πάνω σε καθαρά χορευτικές φόρμες. Έως σήμερα έχει παρουσιάσει περίπου 15 παραγωγές.
Το 2010 οι Χορευτές του Βορρά επιλέχθηκαν από καλλιτεχνικούς διευθυντές διεθνών ευρωπαϊκών φεστιβάλ, τους Martin Bartelt, Rolf Dennemann, Sandra Noeth, Samme Raeymaekers, Norbert Serros για να εμφανιστούν στην 4η Πλατφόρμα Σύγχρονου Χορού στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, καθώς και στο 1ο Διεθνές Συνέδριο Χορού, όπου προβλήθηκε απόσπασμα της δουλειάς τους.
Το τελευταίο έργο της ομάδας «Erga Omnes – Έναντι Όλων», βασίζεται σε μια ιδέα της Τατιάνας Παπαδοπούλου σχετικά με το πώς χειριζόμαστε και πως αξιοποιούμε τα «δώρα» της ζωής.

Χορογραφία: Τατιάνα Παπαδοπούλου
Μουσική: Αντώνης Σουσάμογλου
Χορευτές : Αφροδίτη Γεωργιάδου, Γαλήνη Γυρτάτου, Άννα Δαβουρτζίκα, Σοφία Καλπενίδου, Δημήτρης Μαργαρίτης, Εύα Χριστοφιλίδου
Παίζουν οι μουσικοί: Αντώνης Σουσάμογλου (βιολί), Δημήτρης Δελφινόπουλος (βιόλα), Γιάννης Στέφος (τσέλο), Κατερίνα Γίμα (άρπα)

info: Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών – ΚΘΒΕ, Εθνικής Αμύνης 2, Θεσσαλονίκη │ ώρα  21:00 │ εισιτήριο 20 €, φοιτητικό 12 €
 

dancepress