"Καρυοθραύστης" - Χοροθέατρο ΟΚΤΑΝΑ

karyo8raysths---premiera---fwto-tasos-vrettos-4-web-7

Ακούγοντας... Καρυοθραύστης και Κωνσταντίνος Ρήγος, σωστά δεν πρέπει να περιμένει κανείς μια κλασική εκδοχή του γνωστού παραμυθιού – μπαλέτου.
Χωρίς πολλά «φτιασίδια» και περιττό γκλάμουρους, προσαρμοσμένος στην ανήσυχη και μελαγχολική περιρρέουσα ατμόσφαιρα της Ελλάδας του 2010, ο Καρυοθραύστης που θα δούμε στο Θέατρο Θησείο, θα έχει πέντε μόνο χορευτές, ένα χριστουγεννιάτικο δένδρο, και αυτό ζωγραφισμένο στο τοίχο και ένα καναπέ επί σκηνής. Η Κλάρα δεν θα ονειρεύεται πρίγκιπες και καρυοθραύστες, αλλά θα αναπολεί τον παιδικό της έρωτα. Μοναχική ταξιδιώτισσα σε ένα κόσμο που ακροβατεί ανάμεσα στο όνειρο και την πραγματικότητα, η ηρωίδα θα συναντήσει τελικά τον «ξύλινο Καρυοθραύστη» της, αλλά η ιστορία αγάπης τους δεν θα επαναληφθεί. Και εκείνη θα χαθεί σε μονοπάτια ουτοπικά, σε μια αναμέτρηση με τους φόβους και τις επιθυμίες της.

Με μια εντελώς προσωπική ανάγνωση του κλασικού έργου, αλλά διατηρώντας τη μουσική του Τσαϊκόφσκι, ο Κωνσταντίνος Ρήγος τοποθετεί τους ήρωες του σε ένα περιθωριακό πλαίσιο, ξεστολίζει τις ζωές τους και αναμετριέται για μια πολλοστή φορά με το γυμνό σώμα, την σκηνικότητα του χώρου και τις ακραίες αντιθέσεις.

Ο ανατρεπτικός χορογράφος σε μια από τις πιο ρεαλιστικές και ώριμες στιγμές του, με τον Καρυοθραύστη ολοκληρώνει μια τριλογία στηριγμένη στα μεγάλα μπαλέτα του Πιοτρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι, που ξεκίνησε με την Ωραία Κοιμωμένη (1999) και τη Μνήμη των Κύκνων (2002). 

Χοροθέατρο ΟΚΤΑΝΑ
Χορογραφία: Κωνσταντίνος Ρήγος
Δραματουργός: Ξένια Αηδονοπούλου
Βοηθός Χορογράφου: Μαρκέλλα Μανωλιάδη
Κοστούμια: Νατάσα Δημητρίου
Σχεδιασμός φωτισμών: Γιώργος Τέλλος
Ερμηνευτές: Τάσος Καραχάλιος, Μυρτώ Κοντονή, Γιάννης Νικολαίδης, Διογένης Σκαλτσάς, Χρήστος Στρινόπουλος
 

info: Θησείον, ένα θέατρο για τις τέχνες, Τουρναβίτου 7, Αθήνα │ Στάση ΗΣΑΠ: Θησείον και στάση ΜΕΤΡΟ: Μοναστηράκι │ τηλ. 210 32 55 444 ώρες ταμείου καθημερινά 17.00-21.00 (πλην Τρίτης) από 13/11 │ Παραστάσεις καθημερινά πλην Τρίτης και Τετάρτης │ Ώρα έναρξης: 21.30 │ τιμές εισιτηρίων: 20 € (φοιτητικό 15 €)

 Το είναι χορηγός επικοινωνίας της παράστασης

photo : Tassos Vrettos

dancepress