"΄Εκρηξη" - Hellenic Dance Company

web-poster-web-2

10 χρόνια Hellenic Dance Company

Ο διαγωνισμός για τις διπλές προσκλήσεις της παράστασης " ΕΚΡΗΞΗ " έληξε ! Σας ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας ! 

 

Η Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης (ΚΣΟΤ) γιορτάζει τα 10 χρόνια από την ίδρυση της ομάδας σύγχρονου χορού Hellenic Dance Company με μια επετειακή παραγωγή που έρχεται για να υπογραμμίσει το χαρακτήρα και την αποστολή της.

Η Hellenic Dance Company δημιουργήθηκε το 2000 στην ΚΣΟΤ. Αποτελεί ένα περιβάλλον έμπνευσης και ευκαιριών, ένα γόνιμο έδαφος συνεργασίας ανάμεσα σε νέους επαγγελματίες χορευτές και δημιουργούς παγκόσμιας ακτινοβολίας. Μέσα από την παρουσίαση έργων διακεκριμένων χορογράφων από την Ελλάδα και το εξωτερικό, η ομάδα στοχεύει στην εξοικείωση του ελληνικού κοινού με το σύγχρονο χορό, αλλά και στην ανάπτυξη και προβολή του είδους τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο.

Η εφετινή της παραγωγή με τίτλο Έκρηξη περιλαμβάνει έργα Steve Reich (Clapping, 1972), Martha Graham (Happy Dance, απόσπασμα από το έργο El Penitente, 1940), Richard Alston (Gypsy Mixture, 2004) και Αθηνάς Βάχλα (Splinter in the Flesh, νέα εκδοχή 2010). Από τις μουσικές φράσεις του μινιμαλιστή Reich, στη δυνατή σκέψη της θεμελιώτριας του αμερικανικού μοντέρνου χορού Martha Graham κι από τα απαιτητικά σχήματα του λυρικού Alston φτάνει στο σκληρό παρόν της Αθηνάς Βάχλα, όπου τα κοινωνικοπολιτικά προβλήματα αποτυπώνονται μέσα από το ανθρώπινο σώμα και εκφράζονται με τη γλώσσα του σύγχρονου χοροθεάτρου.

Η 'Εκρηξη δεν είναι απλώς μια επετειακή παραγωγή αφιερωμένη στην πορεία ενός καλλιτεχνικού εγχειρήματος με σημαντική παρουσία στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Είναι μια γιορτή του ρυθμού που επιχειρεί να τοποθετηθεί με δύναμη απέναντι στην τρέχουσα πραγματικότητα και να υπενθυμίσει πως δεν υπάρχει πρόοδος δίχως όραμα.

info : Μέγαρο Μουσικής Αθηνών |  ώρα 21:00  |  τιμές εισιτηρίων : € 5,00 – €12,00 – €20,00 | Πληροφορίες: 210.7224300, 210.7224586 | Κρατήσεις: 210.7282333 |  www.megaron.gr   www.ksot

 

Το είναι χορηγός επικοινωνίας της παράστασης

 

dancepress