20 Χρόνια STOMP

03stomp--web-2

Η φαντασία... στην εξουσία!

Οι άνθρωποι που άλλαξαν τη χρήση των πιο απλών καθημερινών αντικειμένων και τα μετέτρεψαν σε μουσικά όργανα δημιουργώντας ένα είδος μουσικής και χορευτικής τέχνης, βρίσκονται για μια ακόμη φορά στην Αθήνα !

Τενεκέδες, κουβάδες, βαρέλια, σπιρτόκουτα, άδεια κουτιά μπύρας, εφημερίδες, σκουπόξυλα, παλιοσίδερα, ακόμα και νεροχύτες ή κομμάτια παλιών αυτοκινήτων και ό,τι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς, γίνονται στα χέρια των Stomp αυτοσχέδια μουσικά όργανα. 

Το συγκρότημα δημιουργήθηκε το 1991 στο Brighton, από τους Βρετανούς Luke Cresswell και Steve McNicholas και κατάφερε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα να ξεπεράσει κάθε προσδοκία. Το show των Stomp είναι ένας συνδυασμός κρουστών, ρυθμικής κίνησης και οπτικής κωμωδίας και πρόκειται για την πιο ευφάνταστη επινόηση στο χώρο των μουσικών τεχνών. Οι Stomp καταργούν το διαχωρισμό υψηλής και λαϊκής τέχνης, προκαλούν αβίαστα το γέλιο και είναι εξαιρετικά ευρηματικοί. Χρησιμοποιούν παλιά, άχρηστα αντικείμενα οικιακής ή βιομηχανικής χρήσης, τα οποία θέτουν στην υπηρεσία μιας ιδιότυπης θεατρικής λογικής. Με μια «μαγική» δύναμη αξιοποιώντας την ιδιότητα κάθε σώματος να παράγει ήχους, μεταμορφώνουν τα καθημερινά αυτά αντικείμενα σε πηγή εκρηκτικού, ασταμάτητου και μεταδοτικού ρυθμού. Τα μέλη της ομάδας είναι ταυτόχρονα ηθοποιοί, μουσικοί και χορευτές και μέσα από την εναρμονισμένη συνύπαρξη τους στη σκηνή καταφέρνουν να δημιουργούν ένα μοναδικό οπτικοακουστικό θέαμα.
Το 1994 απέσπασαν το βραβείο Λόρενς Ολίβιε για την «καλύτερη ψυχαγωγική παράσταση», βραβείο «καλύτερης χορογραφίας σε σόου West end», βραβείο ΟΒΙΕ για off Broadway σόου και τέλος το νεοϋορκέζικο βραβείο για την «περισσότερο αυθεντική θεατρική εμπειρία». ΤΟ 1996 η μικρού μήκους ταινία των Stomp «Σκούπες» προτάθηκε για το Όσκαρ, ενώ επελέγη να προβληθεί τόσο στο φεστιβάλ Καννών, όσο και στο κινηματογραφικό Sundance. To Μάρτιο της ίδιας χρονιάς, έδωσαν ζωντανή παράσταση στην τελετή απονομής των Όσκαρ. Το 1998 η ταινία τους «Stomp Out Loud” κέρδισε το άργυρο βραβείο FIRA στην ενότητα «Μουσική και Ζωντανό Θέαμα» του κινηματογραφικού φεστιβάλ του Μπιαρίτς.


info : Θέατρο Badminton │ Προπώληση στα καταστήματα Public, ηλεκτρονικά στο www.ticketnet.gr και τηλεφωνικά στο 210 88 40 600 │ Τιμές Εισιτηρίων: 25€, 35€, 45€, 55€, 65€ │ ώρα 21:00 │ Στις 4 & 5 Δεκεμβρίου 2010, διπλές παραστάσεις στις 17:00 και στις 21:00
 

Το είναι χορηγός επικοινωνίας της παράστασης

dancepress