"Σταχτοπούτα" Ομάδα Χορού ΜΥΙΑ

b_3253_myia5-web-1

 Όνειρα, προσδοκίες, πόθοι, ελπίδα. Ανισότητα. Απομόνωση, φόβος, ανασφάλεια, απόρριψη. Διαχρονικά, κλασσικά τα συναισθήματα. Διαφορετικές, μοδάτες προσεγγίσεις πασχίζουν να επιβάλλουν το «όμορφο» στη κάθε πασαρέλα. Τελικά ποιό είναι το στερεότυπο θύμα; Τα θαύματα γίνονται μόνο από αυτούς που τα πιστεύουν και έχουν τη διάθεση να τα κινήσουν...  Η Ομάδα Σύγχρονου Χορού ΜΥΙΑ παρουσιάζει για δύο βραδιές τη παραγωγή της Σταχτοπούτα.

Η Ομάδα Σύγχρονου Χορού ΜΥΙΑ δημιουργήθηκε το 2000 από τη Γαβριέλλα και την Άννα Ανυφαντάκη, επαγγελματίες χορεύτριες, χορογράφους και καθηγήτριες χορού που είναι και οι βασικοί συντελεστές της και αποτελεί ένα σύγχρονο καλλιτεχνικό σχήμα μοντέρνας αισθητικής αναζήτησης στον κόσμο της ορχηστικής τέχνης.
Το όνομά της «ΜΥΙΑ» αντλεί την έμπνευσή του από έναν αστερισμό του νότου και σημαίνει μύγα στα αρχαία ελληνικά. Εκφράζει ένα είδωλο της καθημερινότητας, ένα γνώριμο έντομο που στροβιλίζεται με τις κινήσεις των φτερών του, ή ακόμη είναι μια καθαρή αφορμή μη λεκτικής επικοινωνίας μέσα από τη γλώσσα του σώματος. Η ομάδα αποτελείται από επτά επαγγελματίες χορευτές και ηθοποιούς κι έχει ως χαρακτηριστικό της την έντονη κίνηση. Τα κινησιολογικά στοιχεία της παντρεύονται με το λόγο και τα σκηνικά συνθέτοντας ένα πρωτοποριακό είδος χοροθεάτρου με ευρηματικούς τρόπους καλλιτεχνικής ερμηνείας.
Η ομάδα σύγχρονου χορού ΜΥΙΑ έχει επιδοτηθεί από το Υπουργείο Πολιτισμού και έχει λάβει μέρος στην Πλατφόρμα Σύγχρονου Χορού στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών όπου επιλέχθηκε από επιτροπή του εξωτερικού το 2006 ανάμεσα σε 40 χορευτικές ομάδες να παρουσιάσει το έργο The Deep Free your Self και το 2008 το έργο Παιχνίδι του Angbabi, στο Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, στις Γιορτές Λόγου και Τέχνης του Δήμου Λευκαδίων, στο Φεστιβάλ «Ηράκλειο-Καλοκαίρι 2006» κ.ά. Κάθε χρόνο συμμετέχει στο Φεστιβάλ Χορού του Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων.

Από την αρχή της ίδρυσής της, η ομάδα γυμνάζεται στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Ιλίου, όπου της έχει παραχωρηθεί ειδικός χώρος. Χρησιμοποιώντας ως εργαλείο το ανθρώπινο σώμα η ΜΥΙΑ βρίσκει νέους τρόπους έκφρασης και επικοινωνίας με το κοινό και συνεχίζει να δημιουργεί μέσα από στοιχεία πρωτότυπης σύνθεσης και μοναδικής έμπνευσης.

 

Σκηνοθεσία : Δήμητρα Πεμούση
Χορογραφία : Άννα Ανυφαντάκη, Γαβριέλλα Ανυφαντάκη
Κοστούμια : Χρύσα Στρουγκόφ
Ερμηνεύουν : Γαβριέλλα Ανυφαντάκη, Άννα Ανυφαντάκη, Αλεξάνδρα Κοντοθανάση, Βασίλης Μεσσαριτάκης, Μιχάλης Περπερίδης, Έλενα Ανδρεουλάκη, Γιώργος Τσοπανίδης, Χριστίνα Τσάτσου
Διάρκεια 45΄


info : Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Πειραιώς 206, Ταύρος, τηλ. 210 3418 550 │ώρα 21:30 │εισιτήρια: 15€, φοιτητικό, κάτοχοι κάρτας ανεργίας & πολυτέκνων: 10€ │www.mcf.gr  
 

 Το  είναι χορηγός επικοινωνίας στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

dancepress